Boston Strangler

Genre: Thriller | Duur: 1u52 | 2023 | Release: 17 Maart 2023 | Land: VS | Regie: Matt Ruskin | Cast: Keira Knightley, Carrie Coon, Chris Cooper, Alessandro Nivola, Morgan Spector, David Dastmalchian, Rory Cochrane

De al eerder verfilmde zaak rond de wurgende seriemoordenaar in Boston in de jaren '60 wordt hier vanuit een nieuw standpunt belicht. We maken kennis met twee vrouwelijke verslaggevers die niet alleen mee de zaak gaan onderzoeken, maar in de door mannen gedomineerde speurtocht ook nog eens flink hun plaats moeten opeisen. 

Keira Knightley bijt zich dit keer met een Amerikaans accent vast in de rol, en haar kenmerkende vastberadenheid is als wel vaker eerder irritant. Knightley toont zich helaas maar al te vaak als een beperkte actrice die zelden genuanceerd emoties speelt. Tegenspeelster Carrie Coon zien we als vanouds met veel meer naturel in de huid kruipen van een doorwinterde onderzoekjournaliste. 

Een zwakke hoofdrolspeelster en een richtingloze regie maken er een saaie boel van

Voor regisseur Matt Ruskin is dit het meest prestigieuze project tot op heden, maar hij pakt deze dossierthriller aan zonder veel spanning of drama op te roepen en de feministische focus levert geen interessante bijdrage op. De bij David Fincher geleende beeldestethiek geeft Boston Strangler een zekere allure, maar het valt niet te ontkennen dat dit al bij al maar een saaie boel is. 

 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien