The Chapel

Genre: Drama | Duur: 1u36 | 2023 | Release: 8 Februari 2023 | Land: België | Regie: Dominique Deruddere | Cast: Taeke Nicolaï, Ruth Becquart, Abigail Abraham, Kevin Janssens, Anne Coesens, Tine Reymer, Pierre Bokma, Zachary Shadrin

Dominique Deruddere zal nooit onze meest opmerkelijke filmmaker kunnen genoemd worden maar zijn producties zijn doorgaans toch op zijn minst verdienstelijk te noemen. Met The Chapel voegt hij echter weinig toe aan zijn oeuvre. 

Foto's: Jo Voet

We volgen Jennifer, één van de finalistes van de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano. Tot het uiterste gespannen verblijft ze met de andere deelnemers in isolement. Iedereen is er uiterst gefocust, maar echt gezellig wordt het niet. De diverse pianisten trachten elkaar mentaal onderuit te halen. Bij Jennifer komt zelfs een jeugdtrauma bovendrijven. 

Nogal braaf en ietwat karakterloos drama

Erg gelaagd wil dit psychologische drama niet zijn. De personages zijn weinig complex en de wendingen zijn redelijk voor de hand liggend. The Chapel vangt al bij al weinig aan met zijn basisgegeven en slaagt er slechts met moeite in de kijker bezig te houden. De weinig kritische zestigplusser in de zaal zal het zich niet beklagen, maar dit drama is finaal toch te braaf en karakterloos om bij te blijven. 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien