Cherry Falls

Genre: Teenslasher | Duur: 1u30 | Release: 1 Januari 2001 | Land: | Regie: Jeffrey Wright | Cast: Brittany Murphy, Michael Biehn

We kennen ondertussen allemaal wel het 'teen-slasher-scream-genre'. Waarom zouden de makers van Cherry Falls dan nog een nieuwe variatie op datzelfde thema brengen? Succes en risicoverlaging zijn de achterliggende elementen waar we het hier niet over zullen hebben.

De film zelf dus: Geoffrey Wright, de Australische regisseur van Cherry Falls, poogde de film te onderscheiden van zijn soorgenoten door hem een licht satirische onderlaag mee te geven. Die komt duidelijk naar voor tegen het einde van de film en is ook een noodzaak. De film en eigenlijk het hele genre kan en mag zich niet au serieux nemen. Wanneer je de moordenaar kent, kan je er best gewoon mee lachen.

Het verhaal, maar ook enkele dialogen, zijn opmerkelijk. Cherry Falls is een rustig stadje in de VS, waar een gruwelijke moord de lokale highschool opgeschrikt. Na een tweede moord blijkt dat de slachtoffers nog maagd waren en dat het woord 'VIRGIN' in hun been gekerfd stond. De connectie is duidelijk en alle leerlingen weten wat hen te doen staat.

Ze plannen een mega-orgie zonder dat ouders en politie dit kunnen verbieden. De ordehandhavers houden enkel een oogje in het ziel. En daar krijg je dan zo'n onvergetelijk geschifte dialoog. De achtervolgde hoofdpersonnages ontmoeten op hun vluchtroute een politieman en eisen dat hij hen vergezelt. De plichtsbewuste man zegt: "Hey kids you know I can't split my post." Op dat moment heft de moordenaar zijn bijl boven het hoofd van de politieman..

Zulke komische situaties zijn niet overvloedig, maar toch duidelijk, aanwezig. Ze zijn lachwekkend omdat de makers erin slaagden de nodige spanning op te bouwen. Zoals het het genre past is Cherry Falls een thriller met hier en daar grappige stukken. Het is geen schitterende sublieme originele film, maar misschien toch wel de moeite. Je weet op voorhand waar je je kan aan verwachten.

Tim Somers Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De moordenaar is leerkracht van de slachtoffers. Eén van de eindscènes is daarbij vermeldenswaardig. De leraar stormt met zijn bijl de orgie binnen en roept: "Class dismissed". Als je het leest misschien minder grappig, maar op het scherm echt wel de moeite.