Date Night

Genre: Komedie | Duur: 1u28 | 2010 | Release: 5 Mei 2010 | Land: VS | Regie: Shawn Levy | Cast: Steve Carell, Tina Fey, Mark Wahlberg, Taraji P. Henson, William Fichtner, Ray Liotta, James Franco

Twee van de populairste Amerikaanse komieken slaan de handen in elkaar voor een entertainende komedie die keurig binnen de verwachtingen blijft maar het niveau wel waardig houdt.

 

Tina Fey en Steve Carell spelen het echtpaar Foster wiens huwelijk pit begint te missen. De sleur van het dagelijks leven doorbreken ze door op zich op een avondje uit voor een ander koppel uit te geven. Met alle gevolgen van dien, want voor ze het beseffen beleven ze een nacht zoals ze die niet kunnen voorspellen hadden, inclusief auto-achtervolgingen, corrupte agenten en de borstkas van Mark Wahlberg.

Zonder zo nodig gebruik te moeten maken van de infantiele Adam Sandler-humor, spelen Carell en vooral Fey al hun komische troeven uit. Er zijn de stemmetjes, de tronies, de - blijkbaar obligate - slapstickachtige toestanden en verkleedpartijen, ... en dat levert een degelijke komedie af. Illustratief is een scène waarin de Fosters zich op zeer grappige wijze voordoen als hippe New Yorkers uit de entourage van will.i.am. Jammer eigenlijk dat de prent zich niet wat meer van deze clowneske situaties permitteert, maar als we ons herinneren tot welke flauwiteiten dat leidde in Fun with Dick and Jane, is dat ineens niet zo heel erg meer. Toch doet de film soms wat te bescheiden aan en mis je een aantal echt hilarische toestanden.

Een best bekijkbare komedie dat het niveau waardig houdt

Qua tempo zit het snor, en voor regisseur Shawn Levy (Cheaper by the Dozen, The Pink Panther) moet dit zowat zijn meest fatsoenlijke film zijn in jaren. Hoewel enigszins onvoorspelbaar, blijkt Date Night wel weinig verrassingen in petto te hebben, maar verveling is ver te zoeken zodat deze film best bekijkbaar is.

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Phil en Claire zorgen voor een confrontatie tussen openbaar aanklager Crenshaw en maffiabaas Miletto, waarna die beiden kunnen gearresteerd worden. De avond eindigt in de ochtend, waarbij de Fosters zoenend over hun gazon rollen.