Filth

Genre: zwarte komedie | Duur: 1u37 | 2013 | Release: 13 April 2014 | Land: Groot-Brittannië | Regie: Jon S. Baird | Cast: James McAvoy, Eddie Marsan, Imogen Poots, Jamie Bell, Jim Broadbent, Gary Lewis, Shirley Henderson, Kate Dickie, Iain De Caestecker, Martin Compston, Shauna Macdonald

In Filth, gebaseerd op de roman van Irvine Welsh, bevinden we ons in hetzelfde decor als Trainspotting. Ook deze film zoekt nu en dan het onsmakelijke op met donkergrappig effect, maar in zijn geheel mist de film toch wat karakter. 

James McAvoy is geweldig op dreef als een moreel corrupte agent die een moordonderzoek hoopt te mogen leiden in functie van een eventuele promotie. Maar eigenlijk wankelt hij op zijn benen. Van alcohol nu en dan, maar ook van frustratie, verdriet, nijd en woede. Het kolkt en raast in deze man en zijn omgeving zal het geweten hebben. 

Energieke zwarte komedie waarin James McAvoy geweldig op dreef is.

Een kleurrijke cast staat McAvoy bij, waaronder de altijd geweldige Eddie Marsan. Heel wat personages dienen het humoristische gehalte van de film. Er wordt naar hartelust gezondigd, tot vermaak van de kijker. Filth is entertainend, al ontbreekt een uitgesproken narratieve stijl. In de afwikkeling van de plot blijken de zaken al bij al niet meer zo geweldig interessant. We concluderen dat we ons niet verveeld hebben met deze degelijke en energieke Welsh-verfilming, maar memorabel zal de prent niet blijken te zijn. 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien