The Hangover

Genre: Komedie | Duur: 1u40 | 2009 | Release: 17 Juni 2009 | Land: VS | Regie: Todd Phillips | Cast: Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Heather Graham

Als u denkt dat enkel Judd Apatow en zijn getrouwe ususal suspects (Seth Rogen, Jonah Hill en scenarist Evan Goldberg) tegenwoordig het mooie weer maken in het Amerikaanse comedy-landschap, bent u stevig mis. Met The Hangover levert regisseur Todd Phillips een hoogst vermakelijke komedie af die in de Verenigde Staten niet geheel onterecht massaal tegen de borst gedrukt werd.

 

Verwacht vooral geen fijnbesnaarde humor of personages met hart en ziel à la Knocked up. The Hangover plaatst zich eerder in de slipstream van de Farrelly-broers dan in het spoor van de feelgood comedy die Apatow doorgaans aflevert. Centraal staan vier overjaarse twenty-somethings die, voor een van hen trouwt, nog één keer de bloemetjes willen buiten zetten in Las Vegas. De platitudes die uit deze simpele premisse volgen zijn moeilijk te tellen: een dronken huwelijk met een welgevormde stripster, masturberende baby's, kokende Yakuza-leden en vooral een vermiste bruidegom.

Dit soort onderbroekenlol is natuurlijk best te genieten met uw hersenen op non-actief, of in een zaal vol studenten die tijdens hun examens hun Es niet meer onder controle hebben. De plot is even mager als een aan cocaïne verhangen topmodel en de vulgariteiten laten zich zonder enige logica opvolgen. Maar het gebrek aan pretentie is nu net de grootste charme. Akkoord, ook de Austin Powers-trilogie teert op dit recept, maar nergens verslikt The Hangover zich in pastiche of parodie en nergens neigt de humor naar het voorspelbare of het karikaturale.

Nergens verslikt The Hangover zich in pastiche of parodie en nergens neigt de humor naar het voorspelbare of het karikaturale.

De vier hoofdacteurs staan wellicht al klaar om de comedyfakkel over te nemen van Seth Rogen en collega?s, al is hoofdacteur Bradley Cooper wellicht het trieste lot beschoren om tot in den treure het bijslaapje te spelen van de Renée Zellwegers en Sandra Bullocks van deze wereld. Ed Helms en Zach Galifianakis zijn hoogst vermakelijk, al zien wij hen niet meteen iets anders spelen dan de personages die steevast voor de comic relief moeten zorgen.

The Hangover is een schuldig pleziertje, ongein met hoofdletter O en het bewijs dat ook uw hersencellen graag eens een avondje rusten. Zet het bier alvast klaar.

Sven De Hondt Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doug is niet vermist. Hij blijkt zich opgesloten te hebben op het dak van de luxueuze loft. De vier mannen keren terug naar huis en Doug treedt zonder veel problemen in het huwelijksbootje.