Le Parc

Genre: | Duur: 1u11 | 2016 | Release: 1 Januari 2016 | Land: Frankrijk | Regie: Damien Manivel | Cast:

Een jongen en een meisje leren elkaar beter kennen tijdens een wandeling doorheen een park. Terwijl op de achtergrond de stad leeft, vogels commentaar geven en de wind tussen de bomen speelt, wordt er geflirt en gebabbeld. Er hangt verliefdheid en groeiende intimiteit in de lucht. Het park vormt daarbij een onschuldig, verwelkomend decor.

Maar dan slaat alles om. Het meisje blijft alleen achter, zwelgend in afgunst en teleurstelling. De avond valt. Het park wordt donker en bedreigend, parallel met de gemoedstoestand van de protagoniste.  

Le Parc mag dan al maar 70 minuten duren, de kijker wordt enigszins op de proef gesteld. De banale dialogen dienen misschien slechts als camouflage maar lokken toch wat verveling uit. De vele stiltes en bewegingloze shots maken dit mystieke hedendaagse sprookje wat eentonig en oppervlakkig.

Poëtisch, mystiek bedoeld maar eentonig hedendaags sprookje

De jonge cineast Damien Manivel weet ondanks een beperkt budget een zekere poëtische atmosfeer op te roepen, maar wat hij te vertellen heeft en waarom iemand hem de opwindendste auteur van het moment zou noemen, zoals de catalogus van Film Fest Gent ons wil laten geloven, is ons door Le Parc niet meteen duidelijk. Artistiekerig is lang niet hetzelfde als artistiek. 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was allemaal maar een droom?