No One Will Save You

Genre: Thriller | Duur: 1u33 | 2023 | Release: 22 September 2023 | Land: VS | Regie: Brian Duffield | Cast: Kaitlyn Dever

Horrorfilms blijken vaak extra goed te werken als ze naast een benauwende sfeerschepping over een psychologisch fundament beschikken. De geslaagde invasionprent No One Will Save You wordt aldus wat gelaagder dan we in het genre gewend zijn. 

De twintiger Brynn woont alleen - haast geïsoleerd mogen we wel zeggen. Haar knusse woning en huiselijke hobby's vormen een cocon waarbinnen ze haar zorgen kan vergeten. Maar wanneer ze op een nacht ongewenst bezoek krijgt van aliens, moet ze een strijd leveren die haar ook confronteert met haar verleden. 

No One Will Save You is eerst en vooral een lekker spannende en entertainende thriller waarin Brynn tracht te ontkomen aan de buitenaardse indringers die door haar huis trippelen. De opgebouwde spanning ontstaat initieel door op creatieve wijze steeds meer indrukken te geven van de aliens zonder ze echt te tonen. Dat Brynn door haar verleden nergens kan aankloppen voor hulp, is een geloofwaardig uitgewerkt gegeven dat de plot intenser maakt. Het zorgt er meteen ook voor dat de film geen dialoog nodig heeft. 

Suspensvolle invasionprent met een sterk uitgewerkt psychologisch fundament

Na anderhalf uur creepy vertier en enkele suspensvolle scènes had deze prent mogen afronden. De finale moet echter ook voor rust in het hoofd van Brynn zorgen en dan blijkt dat gegeven toch onnodig zwaar door te wegen op het verhaal. Een pure horrorprent wil deze film dan ook niet genoemd worden. 

Onder ander door de knappe, sfeervolle muziek en de geëngageerde vertolking van Kaitlyn Dever blijf je echter meegesleept worden en aanvaard je ook dat de afloop wat atypisch is.

Te zien op Disney+

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien