Todo Sobre Mi Madre

Genre: Drama | Duur: 1u45 | Release: 16 Juni 1999 | Land: | Regie: Pedro Almodóvar | Cast: Cecilia Roth, Eloy Azorín, Marisa Paredes

Todo Sobre Mi Madre of 'All about my mother' (naar All about Eve) is opgedragen aan alle moeders ter wereld. En de mamma's moeten zich niet beledigd voelen want TSMM is een dijk van een film.Het begint allemaal wanneer Esteban zijn moeder vraagt om naar een theatervoorstelling te gaan voor zijn 17de verjaardag. Zijn moeder gaat akkoord, zeker omdat zij vroeger ook een rol heeft gespeeld in dit toneelstuk. Na afloop van de voorstelling slaat het wrede noodlot echter onherroepelijk toe. Wanneer de Esteban staat te wachten totdat de hoofdactrice naar buiten gaat zodat hij een handtekening kan vragen wordt hij door zijn onvoorzichtige enthousiasme van metafysisch niveau veranderd door toedoen van een vierwielig vehicel. m.a.w. hij wordt overreden.Om haar verdriet te kunnen verwerken keert Manuela terug naar haar vroegere leven in Barcelona, in de hoerenwijk. Waar ze opnieuw haar oude hartsvriend(in) ontmoet. Door een samenloop van omstandigheden zal ze uiteindelijk ook de actrice ontmoeten die, door het weigeren van haar handtekening, onrechtstreeks de oorzaak is van haar zoons dood.Todo Sobre Mi Madre is een zeer krachtige film. Zeer, zeer sterk gespeeld door topactrices die op hun beurt ongelooflijk krachtige vrouwen portretteren. Dat deze film in het Spaans gesproken is draagt alleen maar bij aan deze onderliggende passie.Zeer sterke film dus die de liefde van de moeder samen met de kracht van het leven in al haar facetten toont. Waaw !

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De zoon is dus dood, maar dat wist je al. Mauela leert in Barcelona een zuster kennen, deze blijkt echter zwanger te zijn en ook AIDS te hebben, ze overlijdt echter bij de geboorte. De baby neemt ze mee en ze vertrekt opnieuw naar Madrid, na 2 jaar komt ze terug.