Wicked Little Letters

Genre: Komedie | Duur: 1u40 | 2023 | Release: 13 Maart 2024 | Land: Groot-Brittannië | Regie: Thea Sharrock | Cast: Olivia Colman, Jessie Buckley, Anjana Vasan, Timothy Spall, Eileen Atkins, Joanna Scanlan, Hugh Skinner, Gemma Jones, Malachi Kirby

Het zijn venijnige brieven vol schunnigheden die in een Engels dorpje van zo'n 100 jaar geleden de boel op zijn kop zetten. Niemand weet wie ze schrijft, maar ze zorgen wel voor leven in de brouwerij. Maar wanneer de politie een onderzoek opent, dreigen de anonieme schrijfsels toch enkelen in nauwe schoentjes te doen belanden. 

Buurvrouwen Edith en Rose - die allebei betrokken raken bij de zaak - zijn tegengestelde types maar allebei gaan ze gebukt onder patriarchale systemen. Herkenbaar voor Gladys, een zeldzame vrouwelijke rechercheur die elke dag afgeblaft en geminacht wordt door haar overste maar vastbesloten is de brievenschrijver te ontmaskeren. 

Een geestige en aanstekelijk vertolkte zedenkomedie

In deze geestige en vooral erg overtuigend vertolkte komedie willen de makers ook iets kwijt over feminisme, onderdrukking en seksisme maar Wicked Little Letters wordt nergens echt bijtend of diepgravend. De mannelijke personages krijgen ook amper dimensie. Het aanstekelijke acteerwerk en de bonte personages compenseren dat echter voldoende waardoor je deze poppenkast met een glimlach uitzit. Arsehole! 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien