xXx

Genre: Actie | Duur: 2u04 | Release: 30 Oktober 2002 | Land: VS | Regie: Rob Cohen | Cast: Michael Roof, Marton Csokas, Asia Argento, Samuel L. Jackson, Vin Diesel

Dat Vin Diesel schijnbaar enkel diehard fans blijkt te hebben, mochten we op onze redactie vaststellen toen er ei zo na doodsbedreigingen volgden op onze recensie van The Fast and the Furious. Nu, je zou het inderdaad niet zeggen, maar Vin is begonnen als klassiek theatheracteur, zijn stiefvader achterna. Na het ongetwijfeld baanbrekende werk Feature films at used car prices gelezen te hebben besloot hij maar zijn eigen filmpje (MultiFacial, 1994) te draaien. Drie jaar later schraapt hij 50.000$ bij elkaar voor zijn eerste langspeelfilm Strays. Echt bekend wordt hij natuurlijk pas met Saving Private Ryan waarin hij Private Caparzo speelt.

Dit alles maar om mijn twijfel aan te tonen. Heb ik me vergist in dhr. Diesel, wou ik de onderliggende karakterrol die hij speelde in The Fast and the Furious gewoonweg niet zien? En wat verwacht ik nu eigenlijk van een actieheld: monologen van Tsjechov, een tragedie van Shakespeare?

Wel... laten we Diesel nog even het voordeel van de twijfel gunnen en het hoofdpersonage van een actiefilm ook niet meer waarde toekennen dan het verdient: een hulpmiddel voor de scenarist om een boel spectaculaire ontploffingen, achtervolgingen, beschietigingen en andere -ingen aan elkaar te rijgen. Het verhaal: Xander Cage is een man die leeft voor en van de kicks. Met zijn undergroundwebsite waar hij zijn illegale stunts aan de hippe internetcommunity (jawel, รบ) toont, verdient hij een aardig centje. Helaas voor hem zijn de mannen in zwart maatpak erachter gekomen en stellen ze hem voor de keuze: voor de regering werken or else... Zijn missie is, hoewel vaakvoorkomend, niet van de minste: red de wereld !

Deze redding gaat gepaard met dure auto's, al snowboardend, skydivend en alle andere hippe extreme sports die deze maand toevallig als Hot worden bestempeld in de Joepie. Veel meer plezier dan van een dubbelfeesteditie van dit magazine moet u er trouwens niet van verwachten. De acties mogen dan wel spectaculair en perfect uitgevoerd zijn, bij de realityshows op VT4 zijn ze dat ook. En bij VT4 krijg je tenminste om de 3 minuten nog een potentieel interessant reclameblok (hoewel deze prent dat gemiddelde ook wel haalt) en dien je geen 124 minuten van je leven te verspillen met het ergeren aan Diesels tronie.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De wereld bestaat nog. Helaas zou je bijna denken.