Your Place or Mine

Genre: Romantische komedie | Duur: 1u49 | 2023 | Release: 10 Februari 2023 | Land: VS | Regie: Aline Brosh McKenna | Cast: Reese Witherspoon, Ashton Kutcher, Steve Zahn, Tig Notaro, Zoe Chao, Jesse Williams, Wesley Kimmel

Reese Witherspoon en Ashton Kutcher in de hoofdrollen? Een concept dat de kijker meteen laat geloven dat de twee hoofdrolspelers voor elkaar bestemd zijn maar ze enkel wat hindernissen moeten overwinnen? Een generische titel? Steve Zahn in een olijke bijrol? Je zou denken dat we ergens aan een productietafel beland zijn in 2003 of zo, maar nee, we zijn wel degelijk twintig jaar later en toch heeft Hollywood een romantische komedie op poten gezet die van begin tot eind al eerder gemaakt lijkt te zijn. 

Na een one-night-stand in hun studententijd zijn Peter en Debbie vrienden gebleven, ook al heeft het leven hen andere kanten op gestuurd. Beiden hebben hun studentikoze dromen intussen ingeruild voor een pragmatisch bestaan. Maar wanneer de twee aan huizenruil doen en elkaars leven beginnen te herinrichten, komt alles wat ze kennen op de helling te staan. 

Je hoeft niet één originele vondst te verwachten in deze mechanisch opgebouwde romcom, waarin de kijker sneller dan de personages inziet wat er staat te gebeuren. Niet alleen weten we dat moederkloek Kelly en flierefluiter Peter - wat een clichéfiguren - samen horen, we komen ook snel tot het besef dat ze eigenlijk hun dromen moeten volgen en hun carrières een wending moeten geven. 

Een flutfilm die van begin tot eind al eerder gemaakt lijkt te zijn.

Ja, dit is precies het soort film waarin niemand echte zorgen heeft en zelfs de ploetermoeder in alle comfort leeft. Witherspoon zet nog maar eens een variant neer op Tracy Flick en Elle Woods, Kutcher is fysiek gerijpt maar acteert nog steeds als een plank, maar ergens denkt iemand dat dit precies het soort film is dat we willen zien. Elke situatie ontwikkelt zich dan ook precies als voorspeld. Is dit de eerste film die geschreven werd door ChatGPt? 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien