Filmfestival Oostende 2024

Geen locatie zo weinig glamoureus als Kinepolis Oostende, maar van 26 januari tot 3 februari kan je hoofdzakelijk daar terecht voor de 16 editie van Filmfestival Oostende. Gelukkig beschikt men met cultuurcentrum De Grote Post ook over een tweede, meer sfeervolle locatie om tien dagen lang cinema te vieren en blijft de aantrekkingskracht van deze geweldige badstad groot.

 

Het programma oogt als vanouds Vlaams en bij uitbreiding Europees, met enkele interessante avant-premières en werk van nog weinig bekende filmmakers. De programmatie in Oostende is nooit echt indrukwekkend maar er wordt wel alles op alles gezet om dit festival er te laten zijn, met een selectie film van master Gene Bervoets, de uitreiking van de Lifetime Achievement Award aan Marc Didden, een kortfilmcompetitie, diverse themadagen en de uitreiking van de Ensors als hoogtepunt. 

 

De komende dagen kan je hier updates vinden, maar hier alvast de 5 films waar we het meest naar uitkijken:

 

SKUNK

Koen Mortier zoomt met zijn vierde film in op de jeugdzorg. 

 

The Zone of Interest

Jonathan Glazer maakt te weinig films, maar ze zijn wel vrij onvergetelijk. Deze prent die de Holocaust van een andere kant bekijkt, werd genomineerd voor 5 Oscars. 

 

Holy Rosita

Het langspeelfilmdebuut van Wannes Destoop (Badpakje 46 en Billy the Bully) is het relaas van een aparte vrouw met een kinderwens. 

 

Wicked Little Letters

Jessie Buckley en Olivia Colman - dat zou al genoeg moeten zeggen - schrijven erg gemene brieven naar elkaar in deze aanstekelijke komedie.

 

La Chimera

Een exentriek melancholisch sprookje met Josh O'Connor en Isabella Rossellini? Laat maar komen! Van Alice Rohrwacher die ons ook het heerlijke Lazzaro Felice bezorgde.

 

 

Volg ons ook op Letterboxd.