Vergeef me

Genre: Experimenteel | Duur: 1u23 | Release: 1 Januari 1900 | Land: | Regie: | Cast:

Bevreemdende, voyeuristische film van de controversiƫle documentairemaker/theatherregisseur Cyrus Frisch die ons meesleept in zijn aanklacht tegen het 'gevaar van de beelden'. Hij gaat niet akkoord met al het gruwelijks dat we te zien krijgen elke dag in het nieuws, in tv-series,... Dit is gevaarlijk voor de mensen, maar we beseffen het niet, om het publiek dit te laten beseffen probeert hij zo fel als hij maar kan bedenken het publiek te schokeren door op onmenselijke (maar toch ook tedere) manier een bende simpele marginalen te kakken te zetten. We zien dan ook (gebaseerd op wat hij echt deed) fragmenten uit zijn theathershows met kotsende, masturberende, dronken lallelende, bijna stervende fysiek en mentaal gehandicapte marginalen. Helaas voor Cyryus vinden de mensen dit grappig, interessant, kunstig,.. maar niet verwerpelijk. De arme man slaagt maar niet in zijn doelstelling.



Wat we in deze film te zien krijgen is een warrig en experimenteel geheel van drama/fictie en non-fictie die niet meer van elkaar valt te scheiden. Bevreemdend, confronterend maar vooral boeiend.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien