Le Chignon d?Olga

Genre: Drama | Duur: 1u36 | Release: 20 Juli 2004 | Land: | Regie: Jérôme Bonnell | Cast: Hubert Benhamdine, Nathalie Boutefeu, Serge Riaboukine

In tijden van ontreddering zijn het vaak de kleine dingen die een uitweg bieden. Wanneer in een gezin met twee adolescente kinderen de moeder komt te overlijden, vangt elk familielid het verwerkingsproces verschillend aan. Plots wordt de grens tussen realiteit en idealisme wel heel dun. Het immense, doch onuitgesproken, verdriet ontrolt zich als een rode draad doorheen het verhaal. Ook de voortdurende verwijzingen naar Charlie Chaplin?s stomme film ?The Circus? zijn niet toevallig; beelden onthullen vaak zoveel meer dan woorden? Ieder personage ontkent aanvankelijk zijn grieven door zich vast te klampen aan verlangens en idealen. Als echter blijkt dat dit geen solide funderingen vormen, wordt het gezin genoodzaakt de werkelijkheid te aanschouwen en het verleden achter zich te laten. Toch werkt deze droevige ondertoon niet beklemmend. Het mooie, en waarschijnlijk ook belangrijkste, aan ?Le Chignon d?Olga? is de persoonlijke zoektocht naar splinters geluk in de naaste omgeving. Op hartverwarmende wijze wordt het proces van vallen en opstaan beloond met nauwe familiebanden, hechte vriendschap en ware liefde?. De beelden zijn mooi en sober, de acteerprestaties oprecht. ?Le Chignon d?Olga? is een diepzinnig emotionele film, zonder de pretentie het te zijn.

Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien