The Scorpion King

Genre: Avontuur | Duur: 1u29 | Release: 1 Mei 2002 | Land: | Regie: Chuck Russell | Cast: Dwayne Johnson, Steven Brand, Michael Clarke Duncan, Kelly Hu, Grant Heslov

Dwayne Johnson alias The Rock, is een bekende WWF-worstelaar, zeg maar iemand die de fijnere kneepjes van de discipline 'catch' onder de knie heeft. Zijnde: een groot bakkes, met dito borstkas en showmanship. Dat deze goede heer zich wil laten opvallen binnen de ring is natuurlijk zijn goed recht, dat hij dit echter ook van plan is op het grote scherm roept bij mij verlangens op voor de invoer van een verplicht staatsgecontroleerd toelatingsexamen eer je mag verschijnen in cinematografische produkten.Nu ja, meneer Rock zelf kunnen we eigenlijk niets kwalijk nemen, als ik 5.5 miljoen dollar zou ontvangen zou ik misschien ook wel anderhalf uur halfontbloot willen rondhossen voor de camera's. Misschien moet de veantwoordelijke ambtenaar Visuele Misdaden eerder een bezoekje brengen aan de regisseur, Chuck Russel. Nochtans heeft deze man, buiten het feit dat hij zich Chuck laat noemen, niet zo veel mispeuterd. The Blob, The Mask, en zelfs Eraser waren niet zo slecht.

Als we echter bij het schrijversteam dat uit 4 man bestaat gaan kijken zien we dat zij afzonderlijk verantwoordelijk zijn voor Star Wars 2 & 3, X-Men, Twins, Deep Rising en natuurlijk de vorige twee delen van The Mummy.The Scorpion King is dat populaire ding dat Hollywood onlangs herondekt heeft: een prequel. En wel op The Mummy. Geen mummies maar levende farao's en aanverwanten in dit deel. In het zonovergoten Gomorrah leven kleine natuurvriendelijke en 100% recycleerbare stammen die echter worden uitgemoord door de stoute stadsheer. Mathayus (The Scorpion King) zal in zijn eentje alles en iedereen verslaan maar voornamelijk de slechte tovenaar die door zijn voorspellingen steeds de stappen van de vijand kan voorzien. Wanneer echter blijkt dat de tovenaar twee uit de kluiten gewassen en nauwelijks verhulde borsten heeft wijzigt de dappere krijger zijn strategie.Ondanks het feit dat Brendan Fraser in deze Mummy niet meespeelt is er niets positiefs te zeggen over deze film al was het maar omdat Michael Clarke Duncan er wel in meespeelt. Dat deze olijke vetzak sinds The Green Mile denkt dat hij kan acteren is een overtuigend argument pro de herinvoering van de Scandinavische maatregel om mentaal 'minder bedeelden' te laten steriliseren. En als afsluiter: food for thought: deze film staat momenteel op nummer 1 in de USA-boxoffice. Lap.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De goeden overleven en neuken met elkaar, de slechten zijn dood.