The Flintstones in Viva Rock Vegas

Genre: Kinderfilm / Humor | Duur: 1u30 | Release: 5 Juli 2000 | Land: | Regie: Brian Levant | Cast: Mark Addy, Stephen Baldwin, Kristen Johnston

The Flintstones in Viva Rock Vegas is bedoeld als een prequel op zowel de vorige film van ?94, als op de cartoonserie, en vertelt het verhaal hoe Fred & Wilma, en Barney & Betty, mekaar ontmoeten met alle bekende gevolgen vandien.

De rode draad wordt gevormd door Gazoo, het buitenaardse, zwevende mannetje dat graag zou weten hoe geslachtelijke voortplanting bij de mensen nu juist ineen zit (tiens, wie niet ?).

Daartoe komt hij bij Fred en Barney, die net afgestudeerd zijn aan de Brontosaurus-steengroeve, uit de lucht gevallen en spoort hij de jongens aan op jacht te gaan naar vrouwelijk schoon. Dat wordt algauw gevonden in de plaatselijke Burger King (!) en het spel kan beginnen. Maar het mag natuurlijk niet te gemakkelijk zijn en het kwaadaardige ex-vriendje van Wilma is maar één van de vele obstakels naar het geluk.Het verhaal is een variant op een oeroud thema, dat van het water-dat-te-diep-is, je weet wel, en dat ondertussen flink wordt weggepompt door de plaatselijke, Hollywoodse brandweerploeg. De nietsvermoedende kijker krijgt ook nog een aantal lessen in bescheidenheid, echte trouw, en platgeslagen wijsheden als geld-maakt-niet-gelukkig en eerlijk-duurt-het-langst voorgeschoteld, en dat natuurlijk met stichtelijke bedoelingen voor alle kinderen van 7 tot 77.Het leuke aan de film zit ?m dus duidelijk NIET in het verhaal, maar des te meer in de decors en de kostuums. Er is geen moeite gespaard om onze (versta: Amerikaanse) wereld te transporteren naar de oertijd, tot en met afstandsbediening en Rocka-Cola toe zodat er af en toe zelfs een glimlach doorbrak (vandaar dat éne sterretje dus). Jammer genoeg gaat daarbij alle oorspronkelijk satire uit de cartoonreeks verloren, een euvel

dat we wel meer meemaken met cartoon-verfilmingen. De satire bijft beperkt tot een paar zijbemerkingen (o.a. over de dino?s en Jurassic Park, of wat dacht je ?) en dan blijf je als grote-mens wel een beetje op je honger zitten.Maar de dichte drommen kinderen rondom mij vonden het duidelijk heel leuk, en wie kan dan nog blijven zeuren ?

Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spoiler