High Crimes

Genre: Thriller | Duur: 1u55 | Release: 31 Juli 2002 | Land: | Regie: Carl Franklin | Cast: Morgan Freeman, Ashley Judd, James Caviezel, Adam Scott

Claire Kubik: een zelfverzekerde, vlotte en succesvolle advocate komt tot de verrassing van haar leven wanneer ze hoort dat haar man een geheime identiteit erop nahoudt. Manlief was zo'n 10 jaar geleden immers een elitesoldaat, zo van het genre dat allerhande vieze klusjes opknapt.

Nu wordt de goede man beschuldigt serieus te zijn doorgeflipt op één van zijn missies en een hele hoop onschuldige mensen te hebben afgeslacht. Mevrouw Kubik weet wel beter en besluit haar wederhelft voor de krijgraad te verdedigen. Al snel blijkt dat sommigen niet zo graag de waarheid achterhaald willen zien.High Crimes is geen slechte film, maar de film is zo fel volgens de regeltjes van het 'Handboek scenarioschrijven voor dummies' gemaakt dat het verhaal bij momenten lachwekkend wordt.Nu is er op zich natuurlijk niks mis met formulefilms, in de handen van een competente regisseur en een goede cast krijg je in het beste geval een niet onaardige film. En dat is dan ook meteen de ideale beschrijving voor deze prent: niet onaardig. Uiteraard speelt Morgan Freeman goed en Ashley Judd niet onaardig en het verhaal, ondanks dat je vanaf de eerste minuut al weet wat er zal gebeuren, kan toch nog een beetje boeien.Maar ach, een zeer nipt verdiende ster, ga deze film alleen maar kijken wanneer er echt niets anders te krijgen is.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Manlief is toch de dader, tracht Claire te vermoorden, faalt, wordt zelf vermoord. Samen met Charles Grimes beginnen ze een advocatenbureau.