Keeping The Faith

Genre: Romantische Komedie | Duur: 2u09 | Release: 25 Oktober 2000 | Land: | Regie: Edward Norton | Cast: Ben Stiller, Edward Norton, Jenna Elfman

De 31-jarige Edward James Norton Jr., bekend van succesverhalen als Fight Club (1999), American History X (1998) en The People vs. Larry Flynt (1996) neemt naast een hoofdrol in Keeping The Faith, ook de regie voor zijn rekening.Opvallend is dat de inhoud van de film niet volledig in de lijn ligt van zijn vorige werk. Keeping the Faith is een romantische komedie die op een gegeven moment ook even de dramatische tour op gaat.Edward Norton speelt 'father' Brian Kilkenney Finn, die al sinds zijn kinderjaren bevriend is met Rabijn Jacob Schram (Ben Stiller). Beide jongelingen worden eigenlijk net iets te vlotjes voorgesteld. Typerend is bijvoorbeeld de scène waar de hippe, coole moderne rabijn en zijn katholiek evenbeeld als 'tough guys' over straat lopen. Toegegeven, de manier waarop ze iedereen gedag zeggen, het lijken zo van die toffe gasten, zoals er op onze redactie nog wel meer rondlopen.Ook de ontelbare verwijzingen naar andere films of de verwijzingen naar The Fugees en Lauryn Hill dragen bij tot hun imago van hippe geestelijken. Edward Norton demonstreert daarbij trouwens even zijn talent met een perfecte nabootsing van Dustin Hoffman uit Rainman.De problemen - en dus ook het verhaal - beginnen wanneer Anna Riley (Jenna Elfman) na jarenlange afwezigheid terug in New York aankomt. Anna, Jacob en Brian waren in hun kindertijd al onafscheidelijk. Ondertussen is Anna echter een volwassen vrouw geworden, die alle kenmerken vertoond van wat men kortweg een echte 'babe' zou kunnen noemen.Uiteraard verandert deze verschijning hun ooit onschuldige vriendschap. De celibaatsbelofte van Brian en het feit dat Jake enkel mag trouwen met een Joodse vrouw leveren voldoende materiaal op om de kijker te boeien.Toch verbazend dat die 2 uur zo voorbij zijn zonder dat je je een minuut verveelt.

Tim Somers Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brian en Jacob worden verliefd op Anna. Jacob is de gelukkige winnaar. Anna zal zelfs Joodse cursussen gaan volgen.