The Legend of Bagger Vance

Genre: Drama | Duur: 2u06 | Release: 4 April 2001 | Land: | Regie: Robert Redford | Cast: Will Smith, Matt Damon, Charlize Theron

Met The Legend of Bagger Vance brengt Hollywood ook nu weer een unieke combinatie van acteurs. Will Smith en Matt Damon vertoeven in het gezelschap van Charlize Theron. 'Onze Will' en 'De Matt' kennen we natuurlijk al langer zodat enkel Charlize Theron meer aandacht verdient.Ze is misschien minder bekend, maar speelde toch al in enkele succesverhalen. Devil's Advocate en/of The Astronauts Wife zullen velen onder u al wel gezien hebben. In Men of Honor (bij ons in de zalen op 2 mei) pronkt ze naast Robert De Niro.In The Legend of Bagger Vance vormt haar personage de basis van het verhaal. Adele Invergorden is stinkend rijk en leeft ten tijde van de Great Depression begin deze eeuw. Haar vader investeerde veel in het grootste golfcomplex ooit en mislukt. De man schiet zichzelf een loden bal door het hoofd.Om de zaak te redden organiseert Adele op het domein een wedstrijd tussen de drie beste en meest gekende golfers ooit. Op dat moment eindigt in de film elke referentie naar de bredere maatschappelijke context (verwacht daar nu sowieso al niet teveel van hè!) en krijgen we enkel nog golf en de menselijke relaties daar rond. De scheiding is achteraf gezien opvallend netjes.En hoe breng je golf in beeld? Of wat is golf? Wel, een groene grasmat, hier en daar een gat met vlag, golfballetjes, golfclubs, caddy's, 'swingende' spelers en de wondermooie natuur. Aan het in beeld brengen van de landschappen kon je regisseur Robert Redford trouwens goed herkennen. Rustgevende landschappen - net zoals in zijn Horse Whisperer - wisselen met de spanning van de match.Ik hoor u echter al zeggen: "Who bloody cares about golf man?" Tsja, dan ga je beter naar iets anders kijken.

Alhoewel..een Matt Damon die op zoek is naar zijn 'Swing' en een mysterieuze Will Smith die hem als caddy daarbij helpt, kunnen toch wel boeien. Buiten het sporadische 'overacting' van een aantal figuranten is dit best wel een goede film. Tenminste als je bitter weinig over golf weet.

Tim Somers Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publieksfavoriet Matt Damon komt sterk achter te staan, maar begint dan aan een come-back. Je denkt dat hij nog zal winnen, maar de drie spelers spelen gelijk spel.