Le Peuple Migrateur

Genre: Documentaire | Duur: 1u38 | Release: 12 December 2001 | Land: | Regie: Jacques Perrin | Cast:

Ken je het?: Je staat aan de kassa van een bisocoop en weet totaal niet welke filmje moet gaan bekijken. Dan overloop je eens alle films en beslis je om de meest onbekende film te nemen. Le Peuple Migrateur is zo een film.



Veel valt er over de inhoud van de film (of moet ik nu documentaire zeggen?) niet te vertellen. Le Peuple Migrateur, gaat natuurlijk over trekvogels, allerhande vogels die in de herfst kouder oorden gaan ruilen voor warmere. Jacques Perrin achtervolgde hen vier jaar in hun vlucht naar het Zuiden. Je krijgt een hele resum volgels voorgeschoteld, van een ordinaire eend naar een piguin tot een papegaai.



Jacques Perrin was in het verleden producer van het ongelooflijk fascinerende Microcosmos en Himalay van Eric Valli. Deze keer kroop hij eigenhandig achter de camera met dit als resultaat. Het was geen makkelijke klus om de volgels te filmen in volle vlucht van zo dichtbij. Daarvoor maakte hij gebruikt van allrehande speciale technieken, zo filmde hij vanuit een zweefvliegtuig, vanop de parapente, enz.



Van Le Peuple Migrateur mag je niet verwachten dat het een tweede Micrcosmos is, want dat is het ook niet. De film neemt je mee naar plaatsen die je nog nooit hebt gezien, wat in het begin wel mooi is. De mens droomde altijd om zo vrij te zijn als een vogel, dit soort gevoel krijg je in het begin van de film. Maar na een half uur is de eerste verwondering wel over en dan moet de film je nog een volledig uur boeien en dat doet hij niet. De regisseur komt met niets nieuws af en blijft op hetzelfde elan voortdoen.



Na de verwondering is weggevallen begin je op andere dingen te letten, hetgeen met toen onmiddellijk opviel was de prachtige muziek. De muziek voor de film werd geschreven door Bruno Coulais, hij weet op wonderbaarlijk wijze de vogels op zijn muziek te laten dansen.



Deze vogels konden mij alvast geen volledige film boeien. Misschien wil hij de ornitholoog in elk van ons naar boven laten komen, maar bij mij is dit alvast niet gelukt. Ben je in voor een filmavond met mooie natuurbeelden dan is dit de film van de maand, maar ik wandel liever in het bos.

Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Documentaire over trekvogels allerhande, met prachtige natuurbeelden. Niet meer dan dat!