Meet The Spartans

Genre: Komedie | Duur: 1u24 | Release: 2 April 2008 | Land: VS | Regie: Aaron Seltzer, Jason Friedberg | Cast: Kevin Sorbo, Ken Davitian, Carmen Electra, Sean Maguire

Een over het paard getild vehikel als 300 verdient het om eens ferm te kakken worden gezet, maar jammer genoeg gebeurt dit in Meet the Spartans zo inspiratieloos dat we er bijna een lichte depressie aan overhielden.Auteurs van Meet The Spartans zijn Jason Friedberg en Aaron Seltzer, die van het parodiëren van verschillende filmgenres hun beroep hebben gemaakt. Het duo schreef eerder het scenario voor Scary Movie 1, Scary Movie 2, Scary Movie 3 én Scary Movie 4. Met Spy Hard werd dan weer de spionagethriller onder vuur genomen, en met Date Movie de romantische komedie. Deze keer is dus het sandalenepos aan de beurt, en laten we maar hopen dat de heren niet van plan zijn om alle genres af te lopen. Na het schabouwelijke Epic Movie neemt het schrijversduo nu ook voor de tweede keer plaats in de regiestoel. Dit is echter duidelijk iets dat ze beter aan anderen overlaten, want het is alweer even geleden dat we een film te zien kregen die zo slecht in beeld werd gebracht.Als u de zonet opgesomde films maar niets vindt, vermijd dan deze ongeïnspireerde ellende. De verhaallijn van 300 wordt simpelweg overgenomen en hier en daar doorspekt met een lauwe poging tot humor. Het Spartaanse machogedoe wordt uit de doeken gedaan als uitingen van een verdoken homoseksualiteit. Naast 300 krijgen gewoontegetrouw eveneens meerdere Hollywoodblockbusters een veeg uit de pan: onder andere Shrek, Happy Feet, Borat, Casino Royale, Spiderman, Rocky en Transformerskomen aan bod, maar meestal met bedroevend weinig toegevoegde waarde. Het feit dat ook nog eens Paris Hilton, Britney Spears en Lindsay Lohan worden opgevoerd is illustratief voor het gebrek aan inspiratie. Ook wat betreft het acteerniveau worden nieuwe dieptepunten bereikt (Carmen Electra, Method Man, Kevin Sorbo uit de TV-serie Hercules). Zelfs als u bent ingesteld op hersenloos entertainment komt u van een kale reis terug.

Simon Smessaert Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien