The Thomas Crown Affair

Genre: Thriller | Duur: 1u53 | Release: 22 September 1999 | Land: | Regie: John McTiernan | Cast: Pierce Brosnan, Rene Russo, Faye Dunaway, Denis Leary

Thomas Crown = (rijke gast, heeft alles wat ie wil, groot bedrijfje, exotische vakantiehuisjes..) + (knappe gast) ==> kan alle chicks krijgen + het ultiem stereotype van de perfecte Amerikaan.Dit ventje heeft als hobby dure schilderijen op de meest onmogelijke manieren te pikken. Bij zijn laatste slag steelt hij een Monet ter waarde van 100 miljoen dollar.

Het museum is hiervoor uiteraard verzekerd. Edoch schijnt men daar bij even-Apeldoorn-bellen toch niet zo blij mee te zijn. Want ze zetten hun beste mannetje, een vrouwmens, in om het schilderij terug te vinden.Mevrouw Apeldoorn, die eigenlijk net zoals Thomas Crown, rijk, knap en excentriek is, weet meteen dat onze Thomas de dader is. Dit bewijzen is echter nog niet zo eenvoudig. Om hem toch maar te kunnen nailen verleidt ze hem - of is het omgekeerd.De vraag die ieder zich nu in spanning stelt is: kan een rijkaard die heel zijn leven mensen wantrouwde een succesvolle relatie aangaan met een vrouw die mensen wantrouwen als beroep gekozen heeft. IK zou alleszins van spanning nauwelijks nog kunnen slapen.

The Thomas Crown Affair is een door-de-weeks, flauw detectiveje meets actiefilmpje.. Veel glitter en glamour, veel 'kijk eens wat leuke speeltjes de rijke medemens toch allemaal heeft', maar weinig verhaal en nauwelijks realistische karakters.Trouwens wanneer je de voorfilm van TTCA al gezien hebt, heb je al helemaal geen reden meer om te gaan kijken, dat is namelijk het beste stuk van heel de film. Lompe kloten..

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De gestolen Monet blijkt achteraf het gegeven schilderij van Thomas Crown te zijn. Wanneer hij de sprinkler installatie aan het werk zet spoelt de bovenste laag eraf, en voila Monet. Mevrouw Apeldoorn en rijke peer leren elkaar op het laatste dan toch te vertrouwen. De sexy Anna blijkt de vervalster te zijn.