How to lose a guy in 10 days

Genre: Humor | Duur: 1u56 | Release: 28 Mei 2003 | Land: | Regie: Donald Petrie | Cast: Kate Hudson, Matthew McConaughey, Kathryn Hahn

Er is een brede verscheidenheid aan slechte films. Je hebt er die zo slecht zijn dat ze goed worden, je hebt er die je vervullen met gruwelijke martelfantasieën naar de makers ervan en -pas ontdekt- je hebt er die zelfmutilerend slecht zijn. Zelfmutilerende slechtheid is vrij nieuw voor me.. Uiteraard zijn we al eens weggelopen, in slaap gevallen, manicuresessie georganiseerd, recensies geschreven of guacamole gemaakt tijdens een film. Maar soms is zelfs dat niet genoeg om de verschrikkingen van het witte doek te kunnen doorstaan.Niet dat mijn verwachtingen hooggespannen waren voor Donald Petrie's nieuwste, de koning van de slechte formulekomedies (Miss Congeniality, Richie Rich, Grumpy Old Men, My Favorite Martian). Het verhaal is van dergelijke clichématigheid dat eiwit er stijf van wordt. Lees en huiver: Jongen maakt weddenschap met baas dat hij ieder meisje krijgen kan. u voelt hem al komen Meisje, eigenlijk hyperintelligente en getalenteerde journalist in spe maar feitelijk gewoon -nu ja, gewoon- dikborstig, schrijft toevallig artikel over How to lose a Guy in 10 days. En voilà. De één wil het meisje absoluut houden voor de weddenschap en de andere moet absoluut van de kerel zien af te geraken. Hoe zou deze film toch mogelijkerwijs kunnen eindigen.Amerikaanse soldaten die gemarteld werden door de Vietcong schreven hun ervaringen neer bij wijze van therapie. Helaas zit ik nog in de eerste stap van traumaverwerking: ontkenning. Laat ik de bespreking van het verhaal daarom noodgedwongen bondig houden. Tussen how to write a scenario in 10 minutes-begin en beyond voorspelbaar einde zit drek. Drek waarmee in vergelijking rotten.com fijngevoelig is en Stefan Declerck diepzinnig. Pogingen tot leuke vondsten worden finaal tenietgedaan door het te lang uittrekken van de grap, het irriterende personage van Kate Hudson of de vinger die in mijn oogkas is geramd in een -tevergeefse- poging de vorige scène van mijn netvlies te allen koste te verwijderen.Poep op de stoep, global warming of teelbalkanker? het ziet er opeens allemaal niet zo erg meer uit. De gedroomde oplossing tegen de verzuring ? Misschien.. maar at what price vraag ik u.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Damned man, steek een vork in uw reet en ervaar de climax.