The Decay of Fiction

Genre: Experimenteel | Duur: 1u14 | Release: 1 Januari 2002 | Land: VS | Regie: Pat O. Neill | Cast: Julio Leopold, William Lewis, Wendi Winburn

Tenzij u om één of andere bizarre reden een innige band met het Hotel Ambassador koestert, of van experimentele filmpjes houdt, heeft u hier niets te zoeken. The Decay of Fiction is een ode aan bovenvermeld hotel. Het gebouw betekent niets meer dan vergane glorie, waardoor het vanaf nu aan elke reden van bestaan ontbreekt. Over de jaren heen kwam en ging de ?beau monde? en maakte elke hotelgast een apart verhaal mee. Op sfeervolle wijze, vaak met verschillende beeldlagen boven elkaar, wordt de geschiedenis van het hotel verteld. De personages zweven spookachtig doorheen de kamers van het hotel, af en toe onderbroken door vreemde gebeurtenissen.

Jammer genoeg duurt deze hele atmosfeerexpeditie veel te lang, niettegenstaande de regisseur de kijker af en toe beloont met fast forward beelden. O?neill had voor ons part gerust wat centjes opzij mogen zetten door hier een kortfilm van te maken, want na een dikke 10 minuten zijn we al volledig geïndoctrineerd, en na een kwartier zelfs helemaal verzopen in de sfeermakerij. Vooraleer we de film gelijk met het hotel slopen ? want daar gaat het tenslotte over ? moet toch gezegd worden dat de bijzonder kunstzinnige beeldvorming knap in elkaar steekt.

Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien