The Heartbreak Kid

Genre: Komedie | Duur: 1u58 | 2007 | Release: 17 Oktober 2007 | Land: VS | Regie: Bobby Farrelly, Peter Farrelly | Cast: Michelle Monaghan, Malin Akerman, Ben Stiller

Mocht men bij Van Dale ooit besluiten om het anglicisme 'guilty pleasure' te laten opnemen in hun driedelige turf, de uitleg zou wellicht vergezeld zijn met een foto van de broers Farrelly. Akkoord, hun humor is misschien niet altijd even subtiel en fijnbesnaard, maar hun spervuur aan vulgariteiten en schunnigheden hebben in het verleden al meermaals dienst bewezen (There's something about Mary). Hun jongste film, The Heartbreak Kid, een remake van de gelijknamige publiekstrekker uit 1972, is geen Farrelly grand cru, maar toch alleraardigst filmvoer in tijden waarin op seks beluste tieners de comedymarkt bepalen.

 

Het zit arme drommes Eddie Cantrow niet mee. Al zijn vrienden schuiven een voor een aan het altaar aan, terwijl hij lijkt weg te deemsteren als zielige vrijgezel. Zijn grofgebekte vader (Jerry Stiller, ook in het echte leven Stillers vader) vindt dat hij er eindelijk ook eens werk van moet maken en als bij donderslag verschijnt de charmante Lila op de proppen. Overhaast besluit Eddie in het huwelijksbootje te stappen maar al snel blijkt het een foute keuze te zijn: there's something about Lila: ze heeft haar neustussenschot kapot gesnoven aan de cocaïne, kikt op beestachtige seks, heeft een panische angst voor vaartuigen en heeft het verstand van een walnoot. Wanneer de knappe Miranda (Michelle Monaghan) Eddie's leven binnen treedt besluit hij een tweede overhaaste beslissing te nemen.

The Farrellys worden een dagje ouder en dat merk je aan The Heartbreak Kid. Deze keer zijn ze opmerkelijk zuinig met hun platvloerse humor. Meer nog, meermaals voelden we een oprechte feel-good film doorschemeren die verrast en verblijdt. Helaas weten de broeders meermaals de charme de kop in te drukken door alsnog een blik flauwe, aangebrande moppen open te trekken. Alsof ze denken dat ze de kijkers nog kunnen schofferen met grappen over vaginale piercings. Ook het scenario lijkt soms neergepend door het scenaristenteam van F.C. De Kampioenen: taalproblemen zorgen voor nogal wat misverstanden maar gelukkig draait het natuurlijk allemaal uit op een happy end.

Ook de vertolkingen zijn nogal onevenwichtig. Stiller heeft zich het typetje van de schlemielige neuroot al zo eigen gemaakt dat hij tot in de eeuwigheid niks anders zal spelen, maar Malin Akerman heeft lang niet het komisch charisma van pakweg Cameron Diaz.

The Ferrellys worden een dagje ouder, deze keer zijn ze opmerkelijk zuinig met hun platvloerse humor.

Met The Heartbreak Kid brengen de gebroeders Farrelly hun meest volwassen film die handelt over herkenbare thema?s. Maar verrassen doen ze al lang niet meer. Daarom gaat u misschien beter naar Judd Apatows Knocked up zien. Trouwens, als u na de film tussen pot en pint wilt uitpakken met een interessante trivialiteit: voor de Farrelly?s was het niemand minder dan Dominique Deruddere die deze remake van de grond wou krijgen.

Sven De Hondt Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anderhalf jaar verstrijkt en Eddie heeft intussen zijn liefde laten varen. Hij houdt nu een toeristenshop open in het vakantieoord. Hij komt Miranda opnieuw tegen en zij heeft haar vriendje intussen gedumpt. De twee besluiten om terug samen iets te gaan drinken maar hij moet eerst nog een leugentje voor bestwil verzinnen tegen zijn kersvers echtgenote.