Kopps

Genre: Actiekomedie | Duur: 1u30 | Release: 1 Januari 2000 | Land: | Regie: Josef Fares | Cast: Fares Fares, Torkel Petersson, Sissela Kyle, Göran Ragnerstam

Hilarische komedie waarin de Scandinavische zwaantjes hun beste beentje voorzetten.

In een klein gemoedelijk dorpje op het Zweedse platteland, bestaan de dagelijkse bezigheden voor het plaatselijke politiekorps uit banaliteiten. Het vangen van een uitgebroken koe is reeds een hele gebeurtenis; breien, bun?s verorberen en hockey spelen vullen de rest van de dag op. Niet zo verwonderlijk, als uit statistieken blijkt dat de laatste misdaad in betreffend dorpje 10 jaar geleden plaats vond?

Hoe dan ook, het station verliest hierdoor haar reden van bestaan, en moet ontegensprekelijk worden gesloten. Deze beslissing zint de betrokken politieagenten hoegenaamd niet en in de naam van de statistiek proberen zij alsnog te redden wat er te redden valt. Plots gebeurt er een aaneenschakeling van bizarre misdaden: diefstal van worstjes, een vernielde vuilnisbak, een uitgebrand hot-dog kraam?

Dit bijzonder originele prent wordt af en toe onderbroken door grappige verwijzingen naar bekende actiefilms. Parodieën op ?Die Hard3?, ?Back to the Future?, ?Mission Impossible?, ? hebben allen een eigen plaatsje verworven in ?Kopps?.

Hopelijk zijn de distributeurs van deze originele prent verstandig genoeg om, na een overweldigend succes op het filmfestival, de film ook buiten Scandinavië in roulatie te brengen.

Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien