Little Angels

Genre: Documentaire | Duur: 1u29 | Release: 1 Januari 2002 | Land: | Regie: Paul Mcguigan | Cast:

Keiharde documentaire over het allesbehalve rooskleurige bestaan van 2 Schotse probleemjongeren. In een parallelle montage krijgen we de verhalen van Michelle en Sean voorgeschoteld. Beiden worstelen met een ernstige heroïneverslaving en met alle gevolgen van dien. ?Little Angels? begint met hun vrijlating uit de jeugdgevangenis. Drugsbezit, inbraak, diefstal en prostitutie vormen zowat de hoofdredenen voor hun zittijd. Zowel Michelle als Sean zien de toekomst positief in. Ze willen iets aan hun leven veranderen en zijn vast overtuigd niet meer in hun oude stramien te hervallen. Alle goede voornemens zijn echter van korte duur. Slechts een aantal weken nadat Michelle uit de jeugdgevangenis werd ontslaan, wordt ze in allerijl opgenomen met een overdosis. Het is niet de eerste keer zegt ze, en uit wat er later volgt blijkt dat het niet de laatste zal zijn. Ook Sean doet het niet zo denderend. Hij heeft nog eens het ongeluk dat zijn broer dezelfde paden bewandelt, en dat dit in verschillende richtingen kan uitdraaien. Ondanks alle goede bedoelingen van zijn moeder, kan zij Sean?s hervallen niet meer omkeren.



Dit zeer aangrijpende drama zal niemand onberoerd laten. Waar hippe drugsfilms als ?Trainspotting? en ?Spun? narcotische middelen nog enige glamour verschaffen, toont ?Little Angels? het werkelijke verval en de hopeloze desolaatheid van jongeren zonder toekomst. Onverbloemd en loodzwaar, niet voor gevoelige zielen!

Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien