Looney Tunes: Back in Action

Genre: Tekenfilm | Duur: 1u30 | 2003 | Release: 10 December 2003 | Land: VS | Regie: Joe Dante | Cast: Brendan Fraser, Jenna Elfman, Steve Martin

Blijkbaar heeft Warner Bros na het beroerde Space Jam uit '96 nog niets geleerd: de melange tussen real-life en animatie werkt niet! Ook al mogen de hoofdrollen ingekleed worden door sterren als Brendan Fraser, Steve Martin en Timothy Dalton. "Dit is een drastische verkrachting van de ware Looney Tunes karakters" ijverde regisseur Joe Dante ten tijde van de release van Space Jam, een animatiefilm opgebouwd volgens hetzelfde stramien als de animatieklassieker Who Framed Roger Rabbit. Space Jam was inderdaad veeleer een ordeloze potpourri van lauwe animatie en hoogst irriterende moraal. Maar het vervelendste aan Joe Pytka's snertfilm was het feit dat de hoofdrollen werden vertolkt door het kruim van de Amerikaanse basketbalwereld. En geloof mij maar op mijn woord : Mijnheer Jordan kent geen bal van acteren.

 

Anno 2003 onderneemt Joe Dante, na de versnaperingfilms Gremlins en Small Soldiers, een wraakactie tegen Michael Jordan's ordinaire ruimteconfituur met Looney Tunes : Back in Action. Dante doet Pytka massaal groen uitslaan, en de Looney Tunes ondergingen voor Dante's animatiefilm een heuse plastische chirurgie. Maar is Back in Action ondanks de serieuze ingrepen een leuke animatiefilm geworden? Het antwoord bevindt zich ergens op de rand van amusement en wansmaak.

Looney Tunes : Back in Action moest voer worden voor de allerkleinsten met als gevolg dat de plot zo mager is als een giraf met anorexia. Daffy Duck vraagt opslag en aandacht bij de grote studiobonzen van Warner Bros studios, maar wordt op staande voet ontslagen door studiobaas Kate (Jenna "Dharma & Greg"Elfman). Samen met buitenwipper DJ Drake (Brendan Fraser) besluit Daffy achter een grote blauwe diamant te zoeken in het Amazonewoud. Maar al gauw worden ze ook achternagezeten door een rijke industrieel.

De prent focust enkel op de voornaamste Looney Tunes karakters, Bugs Bunny en Daffy Duck.

Vanaf hier gaat de film steeds meer de dieperik in. Deze prent focust namelijk enkel op de voornaamste Looney Tunes karakters, Bugs Bunny & Daffy Duck, waardoor onze geliefde personages als de legendarische Roadrunner en de allesverslindende Tasmanian Devil, in kleine cameos verstopt zitten. De film tracht pixargewijs animatieplezier te bieden voor groot en klein, maar helaas zijn de referenties naar verloren gewaande B-films er veel te hard opgesmeerd om de kijker te laten glimlachen. Finding Nemo en Psycho zijn natuurlijk herkenbaar in een oogopslag, maar de knipoog naar Them! is enkel vatbaar voor de doorwinterde filmfan die sowieso Back in Action links laat liggen.

Sven De Hondt Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

het lijkt allemaal een film op punt gesteld door Daffy Duck