A Love Song for Bobby Long

Genre: Drama | Duur: 1u59 | Release: 10 Augustus 2005 | Land: VS | Regie: Shainee Gabel | Cast: Deborah Kara Unger, Gabriel Macht, Scarlett Johansson, John Travolta

Ooit was de Bobby Long waarvan sprake (Travolta) een flamboyante en succesvolle literatuurprofessor. De dingen liepen behoorlijk fout en vandaag vult de pafferige cynicus zijn dagen met drinken, lezen en literatuur citeren. Samen met zijn protégé Lawson Pines (Macht) logeert hij in het huis van de pas overleden zangeres Lorraine Will. Naar aanleiding van dat overlijden ruilt Lorraines dochter Pursey (Johansson) haar trailerhome aan "the Redneck Rivièra", zoals Bobby Florida noemt, in voor New Orleans, de stad van de moeder die ze nooit echt heeft gekend.De stoffige, van muzikale geschiedenis en zwoele hitte vibrerende stad aan de Mississippi vormt het decor van een louterende ontmoeting tussen drie gekwetste zielen. Pursey trekt in bij de laveloze heren en wekt hen stilaan uit hun romantische dronkemansbestaan. Regisseur Gabel (Anthem) trekt de nodige tijd uit om de geblutste karakters te ontwikkelen. Rustig kabbelend, maar nooit vervelend, geeft 'A Love Song for Bobby Long' steeds meer geheimen bloot.Met zijn talloze literaire quotes en zoete voice-over komt Gabels tweede soms vervaarlijk dicht bij het randje van zowel pretentieus als sentimenteel. Travolta, met emoties even zwaar aangezet als zijn zuiderse accent duidelijk de minste acteur, maakt van de pathetische Bobby Long af en toe een karikatuur. Johansson overtuigt, maar ook zij komt af en toe in melodramatische sferen. Tot ze die ogen opslaat en we haar zelfs een lidmaatschap van de Borsato-fanclub zouden vergeven. Toch is het vooral de vrij onbekende Macht (Behind Enemy Lines, Bad Company) die schittert. Op een ingetogen en erg beheerste manier maakt hij van Lawson Pines het meest complexe en intrigerende personage.Ondanks een al te enthousiaste Travolta en een overdaad aan dure literaire namedropping is A Love Song for Bobby Long sfeervol, meeslepend en erg charmant. De schitterende fotografie (die in- en outtro!), een geweldige soundtrack (Travolta op gitaar!) en een behoorlijke portie humor (waar Travolta duidelijk meer talent voor heeft, en ja, hij plaatst ook enkele danspasjes) zijn daar zeker niet vreemd aan. Haal ook best een goed boek in huis voor u naar de bioscoop vertrekt. Nooit gedacht dat Travolta de leesappetijt zo zou stimuleren.

Benjamin De Cleen Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de dood van haar moeder trekt Pursey (Johansson) naar New Orleans waar Bobby Long (Travolta) en Lawson Pines (Macht) bivakkeren in het huis van haar moeder. De stoffige, van muzikale geschiedenis en zwoele hitte vibrerende stad aan de Mississippi vormt het decor van een louterende ontmoeting tussen drie gekwetste zielen.