Domino

Genre: Actie | Duur: 2u07 | Release: 23 November 2005 | Land: | Regie: Tony Scott | Cast: Keira Knightley, Mickey Rourke, Christopher Walken, Mena Suvari, Tom Waits

Alsof we vastgebonden werden aan een flipperballetje dat aan een duizelingwekkende snelheid gelanceerd werd in een flipperkast, zo voelden we ons na het bekijken van Tony Scott's halfslachtige poging om een eresaluut te brengen aan Domino Harvey, een rijkeluiskindje uit Beverly Hills dat haar leven als schoonheidsmodel achter zich laat en besluit furore te maken als notoir premiejager. De echte Domino Harvey bezweek vorig jaar aan een overdosis pijnstillers in haar badkuip en kon zo het monument dat Scott voor haar bouwde niet meer aanschouwen, maar een ramp zal ze dat allezins niet gevonden hebben.Domino, Ed Moosby en Choco zijn premiejagers van het ruigste soort en hebben door hun ruige imago een plekje verdiend in een realitysoap van de gehaaide televisieprocent Mark Heiss ( Walken, die na The Stepford Wives en The Wedding Crashers opnieuw een trapje daalt in onze achting). Ze krijgen van hun mentor de opdracht om 10.000 Dollar op te strijken, maar al snel krijgt de hele opdracht een naar staartje en worden Domino en haar twee kompanen opgerold door de FBI.Op papier zag er waarschijnlijk veelbelovend uit. Richard Donnie Darko Kelly nam immers plaats achter de schrijftafel, maar helaas blijken zijn schrijfsels fragmentarisch gestoeihaspel waar kop nog staart aan te knopen is. Scott wisselt sneller van kleurenfilters als een oud moesje van tanden (niets is zieliger dan een zestiger die zwicht voor de eisen van de MTV-generatie) en vergeet zo zelfs zijn verhaal in een goeie richting te sturen. Eventjes valt er uit het gegoochel met fast cuts en flashbacks nog plezier te puren, maar na twee uur kermis is een barstende hoofdpijn het enige wat nablijft.Scott probeert terloops zijn commentaar te geven op reality-soaps maar als scherpe mediasatire is Domino maar dun bezaaid. Ian Ziering en Brian Austin Green die als een langgerekte tongue in cheek grap hun 'Beverly Hills 90210' alterego's vertolken, zijn eerder vervelend dan amusant en Mark Heiss is een uit cliché's opgetrokken bordkartonnen machtsgeile televisieporducent. Ook Tom Waits als dolende einzelgänger, en Lucy Liu als taaie FBI-agente lopen compleet verloren in dit stroboscoopcircus. Maar het is vooral Knightley die als de rauwe premiejager geloofwaardigheid mist.Wij zijn nooit grote fans geweest van Tony Scott, die al een aantal jaar zijn eigen graf aan het graven is met commerciële misbaksels (herinner u Man on Fire). Laten we hopen dat 'Domino' het laatste hoopje aarde is dat het graf van een overschatte regisseurscarrière moet dichten.

Sven De Hondt Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tja, Ed sterft in een liftkoker en Domino wordt geklist door de FBI.