Barnyard

Genre: | Duur: 1u29 | Release: 21 Februari 2007 | Land: VS | Regie: Steve Oedekerk | Cast: Andie MacDowell, Kevin James, Courteney Cox

De animatiefilm is sinds enkele jaren aan een steile opmars bezig. Het resultaat is dat vandaag nagenoeg wekelijks een geanimeerde prent onze bioscoopzalen bereikt. De door de Nickelodeonfabriek geproduceerde koeienkomedie Barnyard toont echter op pijnlijke wijze aan dat het enorme aanbod allerminst een garantie voor kwaliteit betekent.Barnyard vertelt het coming of age-verhaaltje van Otis, een rund in de fleur van zijn leven. Otis doet niets liever dan feestvieren met zijn stuk voor stuk van weloverwogen namen voorziene maatjes Pip de muis, Freddy de fret, Peck de haan en Pig het varken. Wanneer Otis' vader Ben, de dappere leider van de boerderij, het loodje legt na een gevecht met enkele bloeddorstige hyena's wordt het roekeloze fuifbeest Otis plotsklaps Lion King-gewijs tot nieuwe baas gebombardeerd.Regisseur van dienst is Steve Oedekerk, bekend van onder meer het tweede, en straks waarschijnlijk ook het derde deel van de Ace Ventura-franchise, en vijf jaar geleden nog kanshebber op een Academy Award met Jimmy Neutron: Boy Genius. Het weinig diepgravende en voorts erg slecht getekende Barnyard zadelde ons echter vooral met een reusachtig déjà vu-gevoel op, en dan nog niet eens omdat Andie MacDowell als irritante kip werd opgevoerd en Danny Glover een moraliserende muilezel speelde. Oude koeien, u weet waar ze thuishoren.

Sam Roggen Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien