The Hitcher

Genre: Horror | Duur: 1u23 | Release: 9 Mei 2007 | Land: VS | Regie: Dave Meyers | Cast: Zachary Knighton, Sophia Bush, Sean Bean

Van sommige films is de vraag waarom ze ooit gemaakt zijn oneindig interessanter dan de film zelf. Zo ook de remake van de gelijknamige cultfilm, The Hitcher. We willen er niet té lang over doorbomen, maar het is echt ongelooflijk dat deze film ooit gemaakt is, laat staan gedistribueerd werd in België (dank je wel KFD).Een koppeltje op weg naar een leuke vakantiebestemming beslist een bizar ogende lifter mee te nemen. Dat laatst vernoemde geen aangename meneer blijkt, verbaast u waarschijnlijk niet. Originaliteit, het moet zeker niet bij horror, vaak zelfs integendeel. Maar wat alle aanzetten wil geven tot een leuk en hersenloos slasherfilmpje blijkt vooral hersenloos en alles behalve leuk.Dat de cast acteert alsof ze zich schamen, beseffende dat ze ooit bereid waren geweest zichzelf te associëren met deze film is ?naast meer dan begrijpelijk? niet eens zo ergerlijk. Dat het scenario geen fuck steekhoudt... Ach, alles is te vergeven mits zo nu en dan zweethanden of een onderdrukt gilletje of twee. Helaas is deze film saaier dan een recordpoging PI opzeggen (het miljoenste cijfer na de komma is trouwens 1, zo hoeft u ook daar niet meer naar toe).Sommige films zijn leuk om af te breken. Bij deze film is het gewoon natrappen.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jim wordt gehalveerd (dé enige coole scene van de film, maar geen, ik herhaal: GEEN reden om hem te gaan zien), de hitcher neergeschoten door het vriendinnetje.