Zombi 2

Genre: Zombiefilm | Duur: 1u31 | Release: 1 Januari 1979 | Land: Italië | Regie: Lucio Fulci | Cast: Richard Johnson, Ian McCulloch, Tisa Farrow

Zombi 2 behoort tot het betere Fulci-werk. Het meest bijzondere is wel dat er geen Zombi 1 is, maar dat de prent wel een vervolg op Romero?s oerklassieker Dawn of the dead wil zijn. Die film werd in Italië als Zombi in roulatie gebracht, maar bij het bekijken van het vervolg lijkt de enige overgebleven link de aanwezigheid van zombies te zijn.Een jonge vrouw gaat, vergezeld van een freelance journalist, naar een ?verlaten eiland? op zoek naar haar als vermist opgegeven vader. Oh nee, oh nee, kort na aankomst blijkt het eiland overbevolkt te zijn met doden, die tegen een gemiddelde snelheid van 1.5 per uur op de onschuldige New Yorkers afstevenen. Met man en macht verzetten ze zich! Kunnen ze het halen tegen de doden (?You?ve gotta shoot ?em in the head!?)? Of moeten ze zich laten oppeuzelen? Zoals bij zoveel gore-films, kan het bloederige geheel weinig beklijven.Er is nog de bekende scène met het oog, waarbij je in profiel een stuk hout een oogbol ziet doorspiesen. Voor mensen die zoals ondergetekende niets aan hun ogen kunnen verdragen, een ultiem confronterend shot.

Beau Janssens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien