Der Freund

Genre: Zwarte komedie | Duur: 1u30 | Release: 1 Januari 2008 | Land: Zwitserland | Regie: Micha Lewinsky | Cast: Philippe Graber, Johanna Bantzer, Andrea Bürgin, Michel Voïta

De Zwitserse geschifte zwarte komedie Der Freund gaat over een ietwat eenzame jongen (Graber) die gevraagd wordt het liefje te spelen van een levensmoe meisje. En meer hoeft een mens niet kwijt over de verhaallijn, want dat zou de pret al te zeer vergallen.Wat krijg je te zien? Een schuchtere jongen die hoopt open te bloeien door het liefje te spelen van een mysterieuze dame. Hij wordt na heel wat gebeurtenissen verliefd op haar zus en weet zich door een eerst onschuldig spel en later door zelfingenomen te handelen, verdreven. Zo blijft de jongeman achter met minder dan waarmee hij begonnen was.Door gitzwarte, nagenoeg sardonische humor en met een ontluisterend gevoel voor intrieste dramatiek volgen we Emil in al zijn pogingen om volwassen te worden. Hij leert verliefd te worden en hij leert vooral dat het volwassen leven niet per se makkelijk is. Visueel niet altijd even bijzonder, want iets te braaf. Scenariogewijs zitten er nog wat gaten in de kaas. Maar ondanks de bezwaren is Der Freund een boeiende coming of age-film met een wel heel bijzondere invalshoek. Wij kijken alvast uit naar meer.

Beau Janssens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emil zijn spel komt uit, en hij probeert de zus van Larissa het hof te maken.