A Complete History of My Sexual Failures

Genre: | Duur: 1u30 | Release: 1 Januari 2009 | Land: Groot-Brittannië | Regie: Chris Waitt | Cast:

A Complete History of My Sexual Failures is een behoorlijk ontspannende en erg grappige documentaire, die zijn prikkelende uitgangspunt ten volle uitspeelt. Chris Waitt wordt voor de zoveelste keer gedumpt door zijn vriendin en moet zich wel vragen beginnen stellen over zichzelf en zijn omgang met vrouwen. Hij besluit een bezoek te brengen aan zijn ex-vriendinnen, met het doel erachter te komen wat er precies mis is met hem.Dit kan niet anders dan vuurwerk opleveren en dat is aanvankelijk inderdaad het geval. Chris komt vooral voor gesloten deuren te staan en krijgt weinig opbeurende kritiek mee. Met zijn droge humor ? nog steeds de beste! ? slaat hij er zich echter steeds doorheen. Zijn tocht voert hem uiteindelijk niet enkel langs zijn exen maar ook langs een dokter, een psycholoog, een resem alternatieve genezers en een SM-meesteres (memorabele scène). De ene ongeloofwaardige pijnlijk-komische situatie volgt de andere op, waarbij je niet anders kunt dan beginnen twijfelen of bepaalde zaken niet in scène zijn gezet.Het geheel is echter iets te lang uitgesponnen, en de ontdekkingstocht naar relatiemissers is feitelijk gewoon een gimmick om grappige situaties uit te puren: echt diepgravend zoeken naar een mogelijke oplossing gebeurt er niet. De film eindigt dan ook weinig verrassend en wat aan de makke kant.Los van deze kritiek levert de film absoluut enkele hilarische momenten op. Zeg nu zelf, wat is er leuker dan iemand keer op keer op zijn bek te zien gaan? Chris behoudt steeds zijn uitgestreken gezicht, en slaagt er steeds in de foute dingen zeggen op het juiste moment. En je moet maar het lef hebben om jezelf zo belachelijk te maken, zie bijvoorbeeld het viagra-experiment.Inhoudelijk is A Complete History of My Sexual Failures dus maar matig interessant, maar als je nog eens goed wilt lachen bent u absoluut aan het juiste adres. Een documentaire mag ook wel eens puur op het entertainment inzetten.

Simon Smessaert Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chris komt erachter dat hij uiteindelijk de documentaire heeft gemaakt om de breuk met zijn vriendin waar hij vier jaar mee samen was te verwerken. Op het einde van de film heeft hij een nieuw vriendinnetje, maar of hij genoeg heeft geleerd om deze relatie wel in stand te houden is maar de vraag.