Dead-End Drive In

Genre: Ozploitation | Duur: 1u32 | Release: 1 Januari 1970 | Land: Australië | Regie: Brian Trenchard-Smith | Cast: Ned Manning, Natalie McCurry, Peter Whitford, Wilbur Wilde

Net als Jimmy 'Crabs' en Carmen in hun blinkende Chevy toe zijn gekomen aan de whoopee waarvoor ze de drive-in eigenlijk bezoeken, worden brutaal twee wielen van de auto gestolen. Boenk! Jimmy ziet door zijn steamy windows dat de daders politieagenten zijn en maakt zijn beklag bij de uitbater. Die maakt hem diets dat hij bij de ingang beter niet voor de categorie 'werklozen' had gekozen. De drive-in is afgesloten en het koppel kan niet meer vertrekken: het blijkt een soort concentratiekamp voor alle nozems uit een losgeslagen jeugdcultuur vol dievenbendes.Dead-End Drive In is een lekker stompzinnig verhaal dat best genietbaar blijft, niet in het minst omdat de prent mooi in beeld is gezet. Deze Ozploitation klassieker heeft een hoop exploitation elementen - razende automotoren, gratuite seks, straatgevechten met ijzeren staven, knotsen én nunchaku's; maar dan wel in verrassend kleine dosissen ten voordele van nietszeggende blabla door leuke schermkoppen. Dit zodoende idiote maar genietbare filmpje is bovendien postapocalyptisch ?de prent uit 1986 speelt zich af 'in de jaren negentig'. Eerder dan in het narratief uit zich dat in een voor een B-film hoogwaardig productiedesign én sterk uitgewerkte kostuums, van fluo trainingspakken tot extravagante punkkapsels en metalhead outfits. De strafste fights komen zoals het hoort op het eind.

Jan Sulmont Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien