This Is It

Genre: Muziekdocumentaire | Duur: 1u51 | Release: 28 Oktober 2009 | Land: VS | Regie: Kenny Ortega | Cast: Michael Jackson

Michael Jackson is niet meer. Hoe hij echt aan zijn einde kwam zal ons een zorg wezen. We komen het ongetwijfeld toch nooit te weten. Maar dat hij met een bang zou vertrekken, dat konden we wel raden. Zijn This Is It-tournee moest een roemrijk afscheid worden en tegelijkertijd geld in het laatje brengen. De 50 uitverkochte concerten in de 02-arena in Londen bewezen hoe populair de blanke zwarte auteur van Billie Jean, Thriller, Beat it en Heal the World was én is.Door zijn abrupt overlijden is er van de tournee niets gekomen, maar dat belet ons niet er toch intens van te kunnen genieten. De voorbereidingen voor de tournee zijn namelijk meticuleus op film vastgelegd - voor de DVD achteraf, u begrijpt dat wel.Die opnames zorgen er wel voor dat fans en bewonderaars wereldwijd kunnen genieten van wat de show ging zijn. Want ondanks alle roddels, kwatongen en rioolpersartikels: Jackson was goed bezig vlak voor zijn dood. Het is ook duidelijk dat hij niet meer de volle 110% erbij was, maar van zodra hij zijn voeten in beweging zet of zijn keel opent, word je betoverd.Michael Jackson is en blijft een muzikaal genie. Zijn gevoel voor ritme en tragiek is uniek. En dat mag je in This Is It bijna twee uur aan een stuk bewonderen. Alle klassiekers passeren de revue en je kunt het echt niet laten om mee te zingen met al je favorietjes. Is dit goede cinema? In die zin dat het je betovert, wel. Maar het blijft uiteraard voer voor Jackson aficionado's. Maar wie is er nu niet zot van Michael?

Beau Janssens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het doek valt. <i>This was it</i>.