The Robber

Genre: Actie | Duur: 1u41 | Release: 1 Januari 2010 | Land: Duitsland, Oostenrijk | Regie: Benjamin Heisenberg | Cast: Florian Wotruba, Franziska Weisz, Andreas Lust

 

Terwijl de net uit de gevangenis ontslagen Johann Retterberger zich midden jaren 1980 ontpopte als Oostenrijks kampioen marathonlopen, bekwaamde hij zich ook in brutale bankovervallen. Het verhaal van de zwijgzame monomaan schreeuwde gewoon om een verfilming.Andreas Lust vertolkt de eenzaamheid van de langeafstandsloper met treffende verbetenheid, maar helaas is dat zowat de enige karaktertrek die we van het personage te zien krijgen. Even vlak is het andere noemenswaardige personage, love interestErika.Het verhaal van dit paar eenzelvige zielen is best waarachtig maar dus ook nogal monotoon. Gelukkig vrolijken spannende klopjachten het humorloze geheel af en toe wonderwel op. Die momenten van kinetische klasse (point-of-view shots vanachter het stuur van wegscheurende, gestolen wagens of flitsende vluchtpogingen in helle bossen) zijn het beste wat The Robber te bieden heeft.

Jan Sulmont Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien