The House of Branching Love

Genre: Relatiekomedie | Duur: 1u42 | Release: 1 Januari 2009 | Land: Finland | Regie: Mika Kaurismäki | Cast: Elina Knihtilä, Hannu-Pekka Björkman, Antti Reini, Kati Outinen

Aki is de kleine broer van Mika. Beide maken ze zeer gelijkaardige films. Mika staat daarentegen iets minder hoog aangeschreven. Dat is soms zeer onterecht, zoals deze relatiekomedie ten voeten uit bewijst.Juhani en Tuula zijn net gescheiden en geen van beiden kan daar zo goed mee overweg. Ze stellen een huishoudreglement op, maar ook dat loopt stevig mis. Dan proberen ze elkaar jaloers te maken door elk met een nieuwe minnaar thuis te komen. Tuula gaat voor toyboy Marco en Juhani huurt via zijn broer Wolffi de hoer Nina in. Die heeft echter nog enkele rekeningen te vereffenen met de Estse mensenhandel. Die wordt dan weer geleid door de moeder van Tuula.Dat leidt tot een serie ongemeen hilarische omstandigheden, geserveerd in een typisch Kaurismäki-sausje. Absurde humor, wereldvreemde reacties op alledaagse situaties en compleet van de pot gerukte omstandigheden. De beeldtaal is fris als een frigo en de Finse zomer gooit olie op het vuur.Je hebt het gevoel dat je in een suburbane nachtmerrie van wrok, jaloezie en verwrongen geweld komt. De seks is nooit gratuite, maar altijd zwaar beladen. En Tuula geeft een geheel nieuwe invulling aan het begrip moderne vrouw.Afwisselend krijg je situatie- en relatiehumor, maar Kaurismäki gaat de zwaardere liefdesthema?s niet uit de weg. Je krijgt een waarachtig relaas van een zware scheiding die geheel Scandinavisch wordt verwerkt ? met seks, alcohol, de nodige gravitas en wrange humor.Een Finse voltreffer.

Beau Janssens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien