9:06

Genre: Whodunnit | Duur: 1u11 | Release: 1 Januari 2009 | Land: Duitsland, Sloveniƫ | Regie: Igor Sterk | Cast: Igor Samobor, Silva Cusin

9:06 vertelt het verhaal van een wel heel toegewijde flik die de zelfmoord van een pianoleraar probeert te begrijpen. Cineast Sterk probeert dit zeer origineel aan te pakken en laat de brave man zich in die mate inleven in zijn subject dat hij diens leven gaat overnemen. Ondertussen volgen we een pijnlijke scheiding en een rouwproces over een verloren kind.Dat ruikt allemaal heel hard naar Von Triers Element of Crime, natuurlijk. Behalve dan dat het veel minder beklemmend en indringend is. En vooral dat je Lars' ongelooflijk talent mist.Maar dan nog verdient de Sloveen een pluim voor zijn zeer goed uitgewerkte scenario dat erin slaagt enkel de essentie over te houden en alle ballast overboord te gooien. Dat zorgt er dan ook voor dat de film afklokt op zo'n 70 minuten.Wat trekt ons dan over de streep? De strakke beelden - ook al verbleken ze bij het origineel - strelen de ogen en je bent snel bereid in het mysterie mee te gaan. Het puike acteerwerk van Samobor verdient een schouderklopje. 9:06 wordt zo meer dan enkel het sterfuur van de 'protagonist'.

Beau Janssens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien