It's complicated

Genre: Romantische komedie | Duur: 2u00 | 2009 | Release: 23 December 2009 | Land: VS | Regie: Nancy Meyers | Cast: Meryl Streep, Alec Baldwin, Steve Martin, John Krasinski, Mary Kay Place, Lake Bell, Rita Wilson, Hunter Parrish, Zoe Kazan

Meryl Streep wil lichtere films maken, dat is duidelijk. Denk maar aan Mamma Mia! of Prime. Waar ze tot enkele decennia geleden eens af en toe wat lichter materiaal aanpakte, laat ze zich nu nog slechts zelden verleiden tot intellectuele films als Doubt.

It's complicated is ook zo'n schoolvoorbeeld van een 'makkelijk verteerbare' film. Meryl Streep is Jane. Alec Baldwin is haar ex-man Jake. Na tien jaar scheiding schiet er weer een vonk over. Maar - oh nee - er zijn complicaties: Jane papt aan met een architect (Martin) en Jake is getrouwd met een jonge, nogal veeleisende dame.

Hoe afgezaagd het ook moge zijn, het grootste probleem is dat je niet zit te wachten op It's Complicated, zelfs niet als je wat tijd te doden hebt. Het verhaal wordt eindeloos uitgesponnen, er zit niets verrassend in en Baldwin staat wat op automatische piloot charmant te wezen. Nancy Meyers - al schuldig aan andere beschamende stukken als The Holiday - kent niets van strakke scenario's en kan niets beginnen met haar topcast. 

Eindeloos uitgesponnen, voorspelbare romantische clichékomedie

Alec Baldwin zegt regelmatig in interviews dat hij nooit voor één memorabele rol de geschiedenis in zal gaan. Met 30 Rock in het achterhoofd weet je dat dat niet volledig waar is, maar van It's complicated moet ie zeker geen eeuwige roem verwachten. Next!

Beau Janssens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het zou Amerika niet zijn als beide hoofdpersonages elkaar niet wonderwel zouden vinden ...