It's Such A Beautiful Day

Genre: Animatie | Duur: 1u02 | Release: 1 Januari 2012 | Land: VS | Regie: Don Hertzfeldt | Cast: | Scenarist: Don Hertzfeldt

'Origineel' is een term die nogal los gebruikt wordt in een tijd waar nieuwe ideeën schaarser en schaarser worden. Als er één contemporaine film is die het adjectief echter waardig is, dan is het wel Don Hertzfeld's It's Such A Beautiful Day. Dit uniek indiepareltje bestaat uit drie kortfilms (Everything Will Be Ok, I'm So Proud Of You, en It's Such a Beautiful Day) die het verhaal van Bill vertellen, een man die omgaat met psychische problemen veroorzaakt door een hersentumor.

De minimalistische animatie-stijl (die het onschuldig karakter van Bill weerspiegelt), de klassieke soundtracks en de monotone voice-over  werken synergetisch samen om een droomachtige, hypnotizerende kijkervaring te creëren. Vanaf de eerste seconde weet Hertzfeld je te fascineren met zijn idiosyncratische personages en filosofische mijmeringen over onderwerpen als onder meer determinisme en de onontkombare (?) dood. Hij vermijdt het echter om een antwoord te geven op de vragen die hij stelt, en zet de kijker zelf tot denken aan.

'It's Such A Beautiful Day' is een uniek en emotioneel stukje cinema dat, met een speelduur van slechts 62 minuten, uw tijd zeker waard is.

De schijnbare contradicties van het verhaal werken vreemd harmonisch met elkaar. De film is absurd maar ook betekenisvol, morbide en vol hoop, bedroevend en grappig. Maar bovenal is It's Such A Beautiful Day een markant en aangrijpend stukje cinema dat, met een speelduur van slechts 62 minuten, uw tijd zonder twijfel waard is.

Vik Verplanken Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bill wordt op een onverklaarbare manier onsterfelijk, en leeft voor eeuwig. Hij leest alle boeken en verkent alle landen, vindt liefde en verliest liefde. Hij overleeft het einde van de mensheid, is getuige van de ontploffing van de zon, en het einde van het universum.