Unicorn Store

Genre: Tragikomedie | Duur: 1u32 | 2017 | Release: 5 April 2019 | Land: VS | Regie: Brie Larson | Cast: Brie Larson, Samuel L. Jackson, Mamoudou Athie, Joan Cusack, Bradley Whitford, Hamish Linklater

Brie Larson is op korte tijd uitgegroeid tot een machtige speler op het Hollywoodveld. Tussen de genietbare vertolkingen door in o.a. Short Term 12, Room en uiteraard Captain Marvel, heeft de oscarwinnares het ook geprobeerd als regisseur. Ironisch genoeg getuigt deze film over volwassen worden nog uitdrukkelijk van de immaturiteit van Larson als filmmaakster. 

 

Larson speelt zelf de hoofdrol in Unicorn Store, een tragikomedie over een creatieve jonge vrouw die een lotsbestemming zoekt. De aankoop van een eenhoorn lijkt haar daarbij van cruciaal belang. De eigenaardige verkoper (Samuel L. Jackson) eist van haar immers enige verantwoording die de protagoniste aanzetten tot allerlei initiatieven die haar gelukkiger maken. 

Met deze fantasierijke opzet in een realistische context streven Larson en scenariste Samantha McIntyre nogal nadrukkelijk naar het soort magisch realisme en absurde frivoliteiten die films van Spike Jonze of Michel Gondry kenmerken. De aanwezigheid van maffe ouderpersonages en een grijs kantoordecor illustreren de geforceerde pogingen om hier een quirky komedie van te maken, maar die plotelementen werkten toch vooral in de jaren '90. Recente producties als het aardige Girl Most Likely en het onevenwichtige Welcome to Me (2014), beiden met Kristen Wiig, werkten op gelijkaardige wijze aan respectievelijk dat thema als die vertelstijl, maar kwamen makkelijker weg met de genomen risico's. Unicorn Store is immers hopeloos naïef en lijkt zich op prepuberale meisjes te richten die wel eens met glitters aan de slag gaan. 

Een geforceerd en ondermaats regiedebuut van Brie Larson

Larson lijkt ook net dat tikkeltje te oud voor de rol, tracht geforceerd diepgang aan haar personage toe te voegen en weet haar film nergens enige waarachtigheid mee te geven. Hoe komt het trouwens dat in films iedereen die aan het schilderen slaat, van boven tot onder vol verf hangt?  Jackson laat dan weer vooral zijn outfits spreken - zijn aanwezigheid is een vriendendienst - maar draagt nergens bij tot de kwaliteit van deze ondermaatse Netflixproductie. 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kit ziet af van de aankoop van de eenhoorn omdat ze in haar pogingen om aan de eisen van de verkoper te voldoen, het geluk heeft gevonden. Al lijkt het helemaal niet duidelijk wat haar dan zo gelukkig zal maken, op een leuk vriendje na dan.