The Good Liar

Genre: Drama | Duur: 1u49 | 2019 | Release: 20 November 2019 | Land: VS | Regie: Bill Condon | Cast: Helen Mirren, Ian McKellen, Russell Tovey, Jim Carter

Met klasseacteurs als Helen Mirren en Ian McKellen op de affiche, lijkt The Good Liar zich te willen verkopen als prestigieuze Britse cinema. Dat blijkt echter al snel niet helemaal het geval. Hoewel de cast voor degelijke vertolkingen zorgt, blijkt dit drama vrij oppervlakkig uitgewerkt en blijkt dit finaal een wat onopmerkelijke productie te zijn. 

 

Mirren kruipt in de huid van de kleurloze weduwe Betty die online een charmante man ontmoet. We leren echter al snel dat deze Roy geen betrouwbaar figuur is, zoals ook de kleinzoon van Betty inziet. We krijgen te zien hoe Roy Betty langzaam weet in te pakken, met het oog op haar bankrekening, uiteraard. 

Deze weinig spectaculaire opzet weet aanvankelijk te boeien door de groteske huichelarij van Roy. McKellen lijkt zich best te amuseren als dit naar figuur, maar als kijker kunnen we eigenlijk niet meteen aannemen dat Betty voor zo'n kruiperige bejaarde valt. De personages blijken jammer genoeg weinig complex en de dramatiek oppervlakkig. 

Ietwat banale en weinig complexe dramatische thriller

The Good Liar komt dus uiteindelijk wel erg banaal en weinig plausibel over. De verhaalstructuur is al te doorzichtig en de psychologische laag komt goedkoop over. Regisseur Bill Condon maakt er te letterlijk een oudemensenfilm van. Een meer vaardige regisseur had dit gegeven misschien snediger kunnen verpakken, waarbij de wendingen benut worden om de kijker scherp te houden. Maar een bepaalde onthulling wordt zodanig breed uitgesmeerd, dat de impact meteen afzwakt. 

 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Roy blijkt eigenlijk de Duitser Hans te zijn, die ooit de identiteit aannam van een vermoorde Brit. Betty blijkt echter Lili te zijn, een meisje dat door Hans verkracht werd en nu, zestig jaar later, wraak neemt door Roy een stap voor te zijn. Ze steelt al zijn geld en laat hem in het ziekenhuis kloppen door figuren die hij zelf benadeelde.