Good Luck to You, Leo Grande

Genre: Komedie | Duur: 1u37 | 2022 | Release: 30 November 2022 | Land: Groot-Brittannië | Regie: Sophie Hyde | Cast: Emma Thompson, Daryl McCormack

De niet bepaald wulps te noemen lerares Nancy trakteert zichzelf: ze huurt een jongeman in, of beter gezegd, ze koopt zijn diensten. De charismatische en flegmatische Leo lijkt echter wat hoog gegrepen voor deze onervaren vrouw die bang lijkt te zijn van begeerte. 

In een aantal ontmoetingen wordt de relatie tussen deze twee heel uiteenlopende personages uitgediept. De invloed van Leo op Nancy is groots. Lust krijgt eindelijk betekenis voor haar, maar het kost Nancy ook een grote inspanning om dat toe te laten. Deze vrouw van middelbare leeftijd heeft zichzelf altijd oninteressant en onopmerkelijk gevonden en kan maar niet geloven dat Leo's aandacht voor haar oprecht is. 

Cineaste Sophie Hyde verkent op speelse, vaak grappige en innemende wijze de ontluikende seksualiteit van een vrouw die nog niets heeft beleefd. Emma Thompson, altijd al meer een vrouw van vlees en bloed geweest dan een filmster, vertolkt dat vanzelfsprekend met immense overtuiging. De ongeremdheid waarmee de 63-jarige oscarwinnares zich op deze rol gooit is bewonderenswaardig. 

Een verfrissende en speelse komedie over lust en verlangen

De nog onbekende Daryl McCormack imponeert en niet alleen door zijn wasbordje. De emoties die de ontmoetingen uiteindelijk ook bij Leo oproepen, brengt hij heel geloofwaardig, al is zijn personage finaal te mooi om waar te zijn.

Good Luck to You, Leo Grande is soms aandoenlijk, dan weer hilarisch, finaal ongeremd in zijn oproep tot het loslaten en beleven van waar je echt naar verlangt. Dat de prent seks als thema niet alleen hanteert voor de lol, maar erkent dat het omarmen van lust en passie gezond en nodig is en ontegensprekelijk bijdraagt aan wie we zijn, is verfrissend. Sex positive it is! De muziek van Stephen Rennicks onderstreept sterk die extra dimensie. 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien