About Schmidt

Genre: Komisch Drama | Duur: 2u04 | Release: 2 April 2003 | Land: VS | Regie: Alexander Payne | Cast: Howard Hesseman, June Squibb, Kathy Bates, Dermot Mulroney, Hope Davis, Jack Nicholson

De zin van het leven. Het is niets voor niets een gouwe ouwe. Wat doe je als je 66 bent, je je vrouw hebt verloren, niet meer met je dochter overweg kan, een teleurstellende carrière en talloze gebroken dromen achter de rug hebt ? Wanneer je beseft dat je te oud bent geworden om opnieuw te beginnen en je het aftandse gezicht dat je in de spiegel aanstaart al lang niet meer herkent als het jouwe.Zielig, neen, droef.. intens droef is meneer Schmidt. Een dertigjarige carrière achter de rug bij een verzekeringsmultinational en op weg naar de bruiloft van zijn dochter met een kerel die hij niet kan uitstaan. Niet dat hij niet veranderen wil, maar hoe ? Rondtrekken met de mega trailer gekocht voor wijlen mevrouw Schmidt biedt slechts vluchtig soelaas. Neen, dan maar liever het verweerschild optrekken dat je een afgestompte, cynische, verzuurde grijze muis maakt. Zolang je je eenzaamheid niet moet toegeven.Je zou het niet meteen zeggen.. maar toch is About Schmidt in de eerste plaats een heel erg grappige film. Met schuldig genoegen genieten we van het zelfbeklag van Schmidt, van de marginale waterbedverkopende aanstaande schoonzoon, de banale rituelen die we allen hanteren in ongewone situaties door de ogen van een man het allemaal al wel gehad heeft.About Schmidt is akelig confronterend. Wat the hell doe je wanneer je oud genoeg bent om op pensioen te gaan. Wat als je 65 bent en je leven niets heeft betekend ? Als je ouders, vrouw en vrienden niet meer leven, waarom jij dan wel ?Neen, ondanks het feit dat we veel gelachen hebben komen we niet vrolijk uit de cinema gestapt. Waar we wel gelukkig over mogen zijn is de geniaal acterende (en voor een Oscar genomineerde) Jack Nicholson. Hij is één van de weinigen die alvast geen schrik moeten hebben niets na te laten voor het nageslacht.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien