Book Club: The Next Chapter

Genre: Komedie | Duur: 1u47 | 2023 | Release: 11 Mei 2023 | Land: VS | Regie: | Cast: Jane Fonda, Diane Keaton, Mary Steenburgen, Candice Bergen, Andy Garcia, Don Johnson, Craig T. Nelson, Giancarlo Giannini

Hollywood heeft heel wat talentvolle vrouwen rondlopen die maar al te vaak in inferieure producties moeten opdraven om nog aan de bak te komen. De dames die zich voor deze sequel op Book Club opnieuw verzamelen, hebben echter de laatste jaren niet bepaald goeie smaak vertoond en menen dus wellicht dat dit een kwaliteitsprent is. Niets is minder waar. 

In deze goedkope en platte Hollywoodprent gaan we met de vier vriendinnen naar Italië, waar ze véél drinken en flirten. Op zich zou het misogyn zijn deze dames op leeftijd af te rekenen op gedrag dat je van mannelijke protagonisten wel zou aanvaarden in een film, maar moet het allemaal zo onomwonden en stijlloos? De vier actrices - gemiddelde leeftijd: 77 - hebben gezamenlijk 13 oscarnominaties maar vervallen hier in eendimensionale, plastieken secreten die nergens echt geloofwaardig menselijk zijn. 

Fonda - 86 intussen! - willen we echt niet reduceren tot haar uiterlijk, maar waardig ouder worden zegt haar blijkbaar niets: ze lijkt wel op een modieuze mummie. Keaton is dan weer pijnlijk ongrappig en we zijn haar hoeden en coltruien doorheen de jaren echt wel beu gezien. 

Een ridicule klucht die de grote actrices hun waardigheid afneemt.

Nergens weet dit vermoeiende spektakel gevat, boeiend of inventief te zijn. Instant te vergeten dus.

 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien