Collateral Damage

Genre: Actie | Duur: 1u48 | Release: 3 April 2002 | Land: | Regie: Andrew Davis | Cast: Arnold Schwarzenegger, Elias Koteas, Francesca Neri, Cliff Curtis, John Leguizamo

"What Would You Do If You Lost Everything ? " bloklettert de affiche bij 'Collateral Damage'. Een serieuze borrel naar binnen slaan, een nieuw leven opbouwen of eens langsgaan voor psycho-analyse ? Niet als je een personage bent gespeeld door Arnold Schwarzenegger.Gordon - brandweerman - Brewer is volop bezig ideale vader te zijn wanneer zijn vrouw en kind worden opgeblazen door.. TERRORISTEN. Niemand is nog veilig en wanneer de lafhartige regering wil onderhandelen - stel je voor (!) - met de terroristen eerder dan ze in frut vaneen te schieten, weet Gordon dat het zijn taak is zelf zijn familie te wreken en alzo het hele Amerikaanse volk een big favour te doen. Meteen vertrekt hij met rugzakje, iets dat trekt op een tropenhelm en een broek vol goesting naar Columbia. Het kost hem maar weinig moeite om bij de rebellen te geraken, waarom zou het ook... Iemand met het postuur van Arnold - blond haar, blauwe ogen en een tropenhelm (!) op - mengt zich in no time in de lokale bevolking. Zal hij, tegengewerkt door regering en CIA erin slagen zijn droom te bereiken en het hele terroristenleger eigenhandig kunnen afmaken ? De spanning, de spanning..Ik moet toegeven, deze film ben ik gaan kijken met in het achterhoofd de zalig afbrekende recensie die ik erover kon schrijven. Maar wat blijkt, neen, ik zal niet zeggen dat de film NIET slecht is (ze is dus WEL slecht). Ik kan simpelweg de film niet belachelijker maken dan hij al is. Arnold die met zijn zalig accent onopgemerkt door Columbia trekt, te voet en mét tropenhelm. Arnold die mét bril aan het werken is aan zijn computer, drinkende uit een tas met Amerikaanse vlag, Arnold die wonder o wonder net het zoontje redt van de vrouw van de man wie hij tracht te vermoorden. De vrouw die als enige met lichte huidskleur en helblauwe ogen ronddwarrelt terwijl al de slechteriken een donkere huid hebben. Arnold die erin slaagt zowel stoer, gevaarlijk, waardig en diep bedroefd te kijken in een shot dat belachelijk lang duurt. Arnold die een gasontploffing laat veroorzaakt waar niemand gewond door geraakt. Een zoontje dat liever bij een vreemdeling blijft die hij 3 dagen kent dan bij zijn moeder. En als klapstuk een begrafenis met doedelzakmuziek, tja.. dan sta je dus als recensent op apegapen.Ach.. ik moet gewoon een iets minder slechte film hebben om af te breken. Deze film die al lang ingeblikt was voor 11 september en waar de marketingjongens eerst lang over hebben zitten nadenken hoe dit marketingtechnisch interessant event optimaal te kunnen uitbuiten, is een absolute strontfilm. Arnold is een omhooggevallen kakacteur en Andrew Davis (die nochtans 'The Fugitive' draaide) een shitregisseur. Sorry voor de scatologieën maar kak is kak.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het werd nog spannend.. Die chick blijkt dan toch onder één hoedje te spelen met haar man. Gordon redt de minister door een ontploffing te voorkomen en daarna voorkomt hij er NOG een, dat zal eens niet fantastisch zijn.