Crush

Genre: Romantisch drama | Duur: 1u51 | Release: 1 Januari 2000 | Land: VS | Regie: John McKay | Cast: Andie MacDowell

Kate (Andie MacDowell), een schooldirectrice van in de veertig, heeft nog steeds geen man in haar leven. Net zomin als haar vriendinnen Janine, een goedhartige sheriff en Molly een dokteres / ultra-bitch die al 3 huwelijken (en scheidingen) achter de rug heeft. Iedere week komen de dames samen om - zoals dat dan gaat - met koffie en een hoop zoets te vergeten dat ze de ware nog niet zijn tegengekomen.Tot.. op een dag Kate Jed ontmoet, een ex-student van haar. Het is liefde (en sex) op het eerste gezicht. Hoewel Kate de relatie geheim probeert te houden komen haar vriendinnen er natuurlijk toch achter. Overtuigd dat de jongeman een verkeerde keuze voor haar is doen de twee er alles aan om ze uit elkaar te krijgen. Hoe gemener, hoe beter lijkt het wel (eindelijk komt de ware aard van de vrouw naar boven).Als Crush geen vrouwenfilm is, dan bestaan er gewoon geen vrouwenfilms. Alles zit erin : zoetsappige romantiek, drama, jaloesie van andere vrouwen, ergenis op de mannen,.. the whole lot. Enkel de uiteindelijke afloop is in het geheel niet zeemzoet, nochtans verwacht je je er wel aan.

In het geheel beschouwd is deze film dan eigenlijk ook niet zo zeemzoet als je zou verwachten, integendeel, maar het blijft wél een vrouwenfilm.Toch hapert het scenario wel wat, de dramatische momenten zijn wel heel erg dramatisch en de emotionele reacties wel heel erg emotioneel. Enkerl wanneer je eens een ander type vrouwenfilm wil zien, laat anders maar zitten.

Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien